Liverpool: kiderült, mennyi kihagyásra számíthat Szalah

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 11:35
Két meccset biztosan ki kell hagynia Szalahnak (Fotó: Getty Images)
Nem súlyos Mohamed Szalahnak, az egyiptomi labdarúgó-válogatott és a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool csatárának sérülése, így csak két mérkőzést kell kihagynia az Afrika Kupán.

Az izomhúzódást megállapító orvosi diagnózist az arab ország futballszövetsége tette közzé. A válogatott 31 éves csapatkapitánya az afrikai kontinensviadal csoportkörének második fordulójában a Ghána ellen csütörtökön játszott találkozón (2–2) sérült meg, ezért az első félidő végén le kellett cserélni.

Az eddig egy gólt szerző és egy gólpasszt adó Szalah a bejelentés értelmében a csoportkör utolsó meccséről biztosan hiányozni fog, amelyen Egyiptom a négyest hat ponttal vezető Zöld-foki-szigetekkel játszik, továbbjutás esetén pedig a nyolcaddöntős találkozót kell még kihagynia.

A hétszeres Afrika-bajnok Egyiptom az Elefántcsontparton zajló tornán két forduló után a B-csoport második helyén áll két ponttal, Ghánának és Mozambiknak egy-egy pontja van. Szalah csapata a zöld-fokiakkal hétfőn csap össze.

A hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A döntőt február 11-én, Abidjanban játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik