Szaúd-Arábia: 3-4000 eurós fizetésért keresnek játékosokat a harmadosztályba

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 12:20
null
Figyelem! Figyelem! Busás fizetésekkel keresnek labdarúgókat a szaúdi harmadosztályba (Fotó: Getty Images)
Cristiano Ronaldo Al-Naszrhöz szerződése elindította a lavinát, nyáron pedig számos sztár igazolt az európai topligákból a szaúdi élvonalba. A FootballJobs vezérigazgatója, Valentín Botella Nicolás a Marcának arról beszélt, hogy a szaúdi harmadosztályba a lakhatás mellett 3-4000 eurós fizetéssel csábítanak labdarúgókat Európából.

 

A szaúdi labdarúgás vezetőinek nem titkolt célja, hogy a színvonalat folyamatosan növelve néhány éven belül a helyi bajnokság eljusson az európai topligák szintjére. Nem is járnak rossz úton a Szaúd-Arábiai Befektetési Alap által pénzelt klubok, melyek nyáron számos, már pályafutása csúcsán túl lévő, elsősorban szabadon igazolható labdarúgót csábítottak el busás fizetésekkel.

A szaúdi labdarúgásba beleölt elképesztő mennyiségű pénz pedig nem csak a legmagasabb szinten érezteti hatását, a FootballJobs nevű cég vezérigazgatója, Valentín Botella Nicolás a Marcának arról beszélt, hogy a szaúdi futball nem csak a nagy nevekre vetett szemet.

„Labdarúgókat keresnek a szaúd-arábiai harmadosztályba. Fizetés három és négyezer euró között, plusz ház” – ez szerepelt az egyik júniusi hirdetésben, melyben a szaúdi harmadik vonalba kerestek labdarúgókat.

Valentín Botella Nicolás elárulta, hirdetésük néhány nappal később kezdett el terjedni.

„A visszajelzések elsöprőek voltak. Naponta több ezer interakciót számoltunk meg, e-mailben, a közösségi oldalakon, WhatsAppon kértek információkat tőlünk. Abban a pillanatban jöttünk rá, hogy ez a piac a valóság, a labdarúgók pedig bizonyították, hogy a kereslet nem csak a nagy sztárokra irányult” – mondta a Botella Nicolás.

A 2013-ban létrehozott FootballJobs a platformján keresztül segíti összekapcsolni a különböző felhasználókat a futball világában, de a cég nem menedzseri tevékenységet lát el, a létrejött transzferek után sem kap pénzt, bevétele ugyanis az előfizetőktől származik.

„Hangsúlyozzuk, hogy nem ügynökök vagyunk. Nem mozgatjuk meg a labdarúgókat, csupán egy platformot biztosítunk számukra. Akár van menedzsered, akár nincs, kapcsolatba léphetsz a klubokkal” – magyarázta a FootballJobs vezérigazgatója.

Botella Nicolás elárulta, platformjukon három és négyezer euró közötti fizetést és egy ház árát határozták meg egy sürgősnek minősített ajánlat esetén, de a klubok ismertetik azt is, milyen típusú játékosokra van szükségük, az azonban fontos kitétel, hogy a labdarúgónak, vagy stábtagnak azonnal készen kell állnia a csatlakozásra.

„Tudjuk, hogy a FootballJobson közzétett ajánlatoknak köszönhetően több felhasználó is eljutott Szaúd-Arábiába: labdarúgók, stábtagok, sőt, még egy kapusedző is” – húzta alá a vezérigazgató, aki elmondta azt is, hogy a szaúdi első- és másodosztályba is kerestek labdarúgókat 5000 dolláros fizetésért, s alapvető követelményként volt megadva a legutóbbi világbajnokságon való szereplés – ennek ellenére 935-en jelentkeztek az ajánlatra.

Valentín Botella Nicolás arról is beszélt, hogy módot keresnek a női labdarúgás szaúd-arábiai népszerűsítésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik