Ázsia-kupa: zűrzavar a végén, szaúdi győztes gól a 96. percben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 21:02
null
A thaiföldi Supachai Jaided fekvőtámaszokkal ünnepelte gólját (Fotó: Getty Images)
Zűrzavaros végjátékot követően Szaúd-Arábia 2–1-re legyőzte Ománt a labdarúgó Ázsia-kupa keddi játéknapján. A kora esti programban Thaiföld ritka győzelmei egyikét aratta, 2–0-ra megverve Kirgizisztánt.

 

SZAÚD-ARÁBIA–OMÁN 2–1

A csoportkör első fordulójának utolsó mérkőzésén sokáig a levegőben lógott a meglepetés: Szalah al-Jahjej magabiztosan értékesített büntetője révén Omán a 14. perctől vezetett (0–1, VIDEÓ ITT!).

A szaúdiak nem találták a rést a nagy munkát végző ománi védelmen, mígnem a 79. percben Abdulrahman Garib úgy döntött, átcselezi magát az állásokon – megérte, szép gól lett a vége (1–1, VIDEÓ ITT!).

A ráadásban aztán, egy szögletet követően Ali al-Bulaihi is a hálóba fejelt, ünnepeltek a szaúdiak, de mire ebből tényleg gól lett…

Shaun Evans a segítője intésére először les miatt szabadrúgást ítélt kifelé, de értelemszerűen vizsgálódott a VAR-szoba is. Az onnan érkező információk alapján az ausztrál játékvezető érvénytelenítette a lest és középre mutatott, de karmozdulatát mindkét csapat félreértette, az omániak előrevágták a labdát, mire a bíró szinte azonnal jelzett, vissza az egész (VIDEÓ ITT!) Al-Bulaihi nem volt lesen, a helyes döntés a gól (2–1, VIDEÓ ITT!)!

Ha nem is sima meccsen, de Szaúd-Arábia érvényesítette a papírformát…

THAIFÖLD–KIRGIZISZTÁN 2–0

A mérkőzés kulcsembere Supachai Jaided volt: a Buriram United támadója az első félidőben a kapus által kiütött labdát vágta be (1–0, VIDEÓ ITT!), a fordulás után pedig egy védőről lepattanó labdára érkezett a legjobbkor (2–0, VIDEÓ ITT!) – és máris nyomhatta a fekvőtámaszokat gólöröm gyanánt.

Ez volt a thaiföldi válogatott 25. Ázsia-kupa-mérkőzése, és mindössze a harmadik győzelme. Kirgizisztán másodszor vesz részt a tornán, ötödik meccsén ez a negyedik veresége.

ÁZSIA-KUPA (KATAR)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
Thaiföld–Kirgizisztán 2–0
(Jaided 26., 49.)
Szaúd-Arábia–Omán 2–1 (Garib 79., Al-Bulaihi 90+6., ill. Al-Jahjej 14. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik