Egy góllal kikapott Pozsonyban a DAC

Vágólapra másolva!
2023.12.17. 17:25
A szlovák Niké Ligában a 18. forduló nagy rangadóján Pozsonyba látogatott a DAC, és 2–1-es vereséget szenvedett.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
18. FORDULÓ
Slovan–DAC 2–1 (1–1)
Pozsony,
Tehelne Pole Stadion, 4789 néző. V: Gemzicky
Slovan: Borjan – Blackman, Bajric, Wimmer, Lovat (Pauschek, 62.) – Szavvidisz, Kucka – Barszegjan, Tolic (Kankava, 85.), Zmrhal (Strelec, a szünetben) – Csavrics (Kasia, 90+2.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
DAC 1904:
Popovics – Alex Pinto (Niarhosz, 62.), Gruszkowski, Kasa, Brunetti, Alex Mendez – Cermák (Ramadan, 56.), Dimun, Vitális (Herc, 75.) – Trusa (Redzic, 75.), Andzouana. Vezetőedző: Xisco Munoz
Gólszerző:
Tolic (24., 61.), ill. Trusa (44.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Várható volt, hogy nagyon gyorsan programra kerül a magyarok gyalázása a DAC pozsonyi vendégjátékán, alig pár percet kellett várni, és a Slovan szurkolói rákezdtek a szidalmazó rigmusokra. A pályán közben sokáig úgy tűnt, Xisco Munoz mester jól megszervezte a dunaszerdahelyiek játékát, inkább a vendégek voltak veszélyesebbek, a kilencedik percben gyönyörű Vitális Milán-kiugratás után Alex Méndez került helyzetbe, de a lövése gyengére sikerült.

A Slovan sokáig leginkább a jobb oldalon erőltette a támadásokat, igyekezett kihasználni, hogy Alex Méndeznek nem nagyon ment a játék. Így történt a 24. percben is, amikor a dunaszerdahelyiek spanyol balhátvédje elvesztette a labdát, Alekszandar Csavrics betört a vendégek tizenhatosán belülre, és miután Alekszandar Popovics feleslegesen futott ki a kapujából, a középen labdát kapó Marko Tolicnak már nem volt nehéz dolga. Xisco Munoz vezetése alatt először kapott gólt a DAC.

Kellett némi idő, mire a vendégek a csapatkapitány Yhoan Andzouana vezérletével magukra találtak. A kongói támadó előbb távoli lövéssel próbálkozott, majd a 33. percben átemelte a kifutó hazai kapust, ám nehéz szögből nem talált be az üres kapuba. Az első félidő vége előtt aztán remekül továbbította sarokkal a labdát Alex Méndeznek, aki jóvátette a hibáját: remekül adott be, és Matej Trusa a jobb felső sarokba bombázott.

A térfélcserét követően a hazaiak mindent bevetettek, hogy megszerezzék a vezetést. Minden játékvezetői ítéletet kommentáltak, próbáltak nyomást helyezni a bíróra. Ez meg is látszódott az ítéleteken, egyre sűrűbben tűnt úgy, hogy Gemzicky az alapján dönt, ki milyen mezben játszik, miközben a hazai hívek tovább folytatták a lelátón a magyarok gyalázását. Egy óra játék után aztán lenyugodtak a kedélyek, mivel a hazaiak megszerezték újabb góljukat. Juraj Kucka fejesét még bravúrral védte Alekszandar Popovics, de Marko Tolic közvetlen közelről gólt szerzett. A partjelző lest intett, sokáig nem lehetett tudni, mi lesz az ítélet, ám a játékvezető közel ötperces „videobírózás” után megadta a gólt.

A drukkerek a folytatásban főként mezőnyjátékot láthattak, további gól egyik oldalon sem esett, hiába állt ehhez Ammar Ramadán remek lövése után a DAC nagyon közel. A Slovan győzelmével megerősítette első helyét a tabellán, míg a dunaszerdahelyiek az ötödik helyen telelnek, hét pontra a dobogótól. 2–1

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+7. perc Ramadan beádását lehúzza Borjan Andzouana elől.

90+3. perc Popovics lép ki jól Strelec elé.

90+2. perc Guram Kasia be, Csavrics le. Védő be, ék le.

Hat perc a ráadás.

87. perc Ammar Ramadannak sárga lap műesésért.

85. perc Dzsaba Kankava be, Tolic le. Szűrő be, karmester le.

84. perc Ramadan 20 méteres lövését védi Borjan nagy vetődéssel!

84. perc Kasa nem figyel, de Brunetti szereli a kapura törő Strelecet, legalábbis nem hagyja lőni.

80. perc Barszegjan lapos, 17 méteres lövése nem gond Popovicsnak.

76. perc Marko Tolic lekönyökli Dimunt, csak sárga lap.

75. perc Vitálist Christian Herc, Trusát Damir Redzic váltja.

67. perc Csavrics két jó csel után kapura lő a 16-oson belülről, de nagyot véd Popovics!

65. PERC MARKO TOLIC ismét betalál! Kucka fejesét elérte Popovics, Tolic közelről a gólvonal mögét tette a labdát. Hosszas VAR-ozás után... 2–1!

62. perc Lovatot Pauschek, Pintót Jannisz Niarhosz váltja.

59. perc Sárga lap Juraj Kuckának is.

58. perc A Slovan fanjai magyarellenes rigmusokat skandálnak.

56. perc Ammar Ramadan be, Cermák le.

55. perc A Pintót felrúgó Lucas Lovat kap sárga lapot.

50. perc Andzouana lő 18-ról a léc fölé ballal.

47. perc Tolic nagyot esik az ötös előtt, de tovább. VAR-ozni sem kell az esetet.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Zmrhal helyén David Strelec a hazaiaknál.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor


A hazaiaktól Vladimir Weiss, Richard Krizan és Nino Marcelli maródi.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Andraz Sporar 6
Eric Ramírez 5
Juraj Halenar 5
Mohammed Rharsalla 5
Pavol Masaryk 3

Egy kis örökmérleg! 59 mérkőzés, 32 pozsonyi és 13 szerdahelyi sikerrel, 92, ill. 55 rúgott góllal.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. PERC EGYENLŐ, MATEJ TRUSA EGALIZÁL! Andzouana sarokkal indítja a bal oldalon Mendezt, akinek beadását Trusa 11 méterről, ballal, kapásból teszi Borjan mögé a jobb felső sarokba. 1–1!

Fotó: D. T.
Fotó: D. T.

42. perc Barszegjan 18 méteres lövését eléri a vetődő Popovics.

38. perc Andzouana kapura tör, kicselezi higgadtan Borjant, majd szélről a kapu mellé lő... de les.

33. perc Trusa és Mendez tisztáz a kapu előtt két veszélyes beadásnál, előbb balról Lovat, aztán jobbról Barszegjan próbálkozott.

A horvát középső középpályás, Tolic az idényben a 7. gólját szerezte, a 25. meccsén. 3 assziszt mellett.

30. perc Cermák és Andzouana távoli lövése sem az igazi, a 16-os jobb sarka előtti Barszegjan-lövés sem az.

24. PERC VEZET A SLOVAN! MARKO TOLIC lő a kapuba Csavrics passza után, az akció azzal indult, hogy a cselezgető Mendezt szerelték a hazaiak. Jobbal talált a kapu középébe, tíz méterről: 1–0!

A vendégektől Gouré, Riszvanisz, Csinger, Gavrics és Urblík sérült.

20. perc Lovat bal oldali beadása a lécen csattan!

19. perc Filip Kasa kap sárga lapot. Odataposott Csavrics bokájára. A szerb ék a Genktől érkezett Pozsonyba, még 2006-ban. A volt ferencvárosi Gavrics éppen sérült.

14. perc Veszélyes és gyors hazai támadás, de Brunetti tanári módon megelőzi Csavricsot az ötös előterében, Zmrhal passza után.

71 százalékban van a labda a hazaiaknál.

9. perc Vitális passza után Mendez ballábas lövése kapuscsemege. A 36 éves, 80-szoros kanadai válogatott Borjan ismerős lehet az előző vb-ről.

9. perc Andzouana passzol Trusához, aki közelről a kapuba lő, de kint volt már előtte a labda.

7. perc Ismét megindul a bal szélen Lovat, de elfogy előle a pálya. Kirúgás.

5. perc Lovat elfut a bal szélen, ballal bead... éppen csak magas a labda középen Kuckának.

2. perc Cermák cselezget, majd a volt szerdahelyi Blackman lő a léc fölé. A panamai légiós 135 meccsen 23 kanadai pontig jutott a DAC-ban.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Jó 4000 néző, 300 DAC-drukker. Nagyon rossz a pálya, szinte nincs egyenes része, és sok helyről hiányzik a fű.

Fotó: D. T.
Fotó: D. T.
Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor


Közvetítésünk ma is a DAC és a Parameter cikkeire támaszkodik.

A szlovák élvonal tabelláján tizenhárom pont választja el a két csapatot, a Slovan már biztosan az első helyen telel, míg a DAC a negyedik. Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy a pozsonyiak az ősszel csak egyszer szenvedtek vereséget, éppen Dunaszerdahelyen. „Azon az összecsapáson nem játszottam, de tagja voltam a Somorjának, amely két hónapja három góllal legyőzte a Slovan fakócsapatát. Mégpedig Pozsonyban. Ez jó jel – folytatta Vitális Milán. – Természetesen tudatában vagyunk, milyen játékerőt képvisel a Slovan. Biztosan vezeti a Niké Ligát, és továbbjutott az Európa-konferencialigában. Láthattuk azonban azt is, hogy legyőzhető, csütörtökön az Olimpia Ljubljana nyert ellene. Bízom benne, hogy mi sem távozunk Pozsonyból üres kézzel.”

„Ugyan más a kiinduló alap, mint tavasszal, amikor a bajnoki cím volt a tét, ennek ellenére a Slovan ellen nem kell dupla motiváció – mondta lapunknak Vitális Milán, a DAC középpályása. – Nemcsak a magyar és a szlovák játékosok, hanem egytől egyig mindenki a csapatban átérzi, hogy milyen találkozó vár ránk, mit jelent a szurkolóinknak. Akárhogyan állunk a tabellán, a pozsonyi csapat mindig örök rivális, ellenfél lesz. A pluszmotivációt érezni lehetett az edzéseken az egész héten. Nagyon várjuk a vasárnap estét, mindent megteszünk, hogy megörvendeztessük a drukkereinket, akik élnek-halnak a DAC-ért.”

Vitális Milán lapunknak elmondta, hogy a dunaszerdahelyi játékosok egész héten pluszmotiváltsággal készültek a pozsonyiak elleni rangadóra. NEM MINDENNAPI TALÁLKOZÓVAL zárja a 2023-as évet a DAC, a Niké Liga 18. fordulójában a pozsonyi Slovan otthonában lép pályára, s idő előtti karácsonyi ajándékkal szeretne kedveskedni a szurkolóinak.

„Nagyon boldog vagyok és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy én lettem az ősz legjobb játékosa. Köszönöm szépen aszavazatokat. Mindent megteszek, hogy aDAC számára a2024-es év még sikeresebb legyen” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Csinger Márk, aki számára már novemberben befejeződött az idény, mivel a Skócia elleni U21-es Eb-selejtezőn szakadás keletkezett a jobb lábának hátsó combizmában. Visszatérése a pályára februárban várható.

Az eredményhirdetés a DAC karácsonyi ünnepségén volt a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A szurkolók döntése alapján 2023 őszénCsinger Márkvolt a legjobb DAC-futballista. Az U21-es magyar válogatott játékos mindössze 6 szavazattal előzte meg a csapatkapitányt, Yhoan Andzouanát, akivel ketten együttesen a voksok mintegy 60 százalékát gyűjtötték be. A harmadik Alekszandar Popovics lett, 16 százalékkal.

Kalmár Zsolt és Schäfer András után újabb magyar játékos került fel aDAC 1904 dicsőséglistájára: Csinger Márk lett a csapatnál a 2023-as őszi szezon legjobbja.

A DAC az utolsó idei hazai bajnoki mérkőzésén Barisic kiállítása után megküzdött az egy pontért a Trencsén ellen a szlovák élvonalban (Niké Liga).

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SLOVAN–DAC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik