Brazília: fegyveres rablók törtek be Neymar barátnőjének szüleihez

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 08:49
null
Fegyveres rablók törtek be Neymar barátnőjének szüleihez (Fotó: Getty Images)
Címkék
Fegyveres rablók törtek be Neymar barátnője, Bruna Biancardi szüleinek Sao Paulo közelében lévő otthonába, ahol az elkövetők Biancardi apját és anyját is megkötözték, majd kirabolták. A helyi sajtó úgy értesült, a rablók foglyul akarták ejteni Neymar barátnőjét és nemrég született kislányát.

A brazil Globo Esporte azt írja, három fegyveres tört be Neymar apósának és anyósának Sao Paulo közelében, Cotiában található luxuslakásába, majd a bűnözők a labdarúgó barátnőjét, Bruna Biancardit 25 percen keresztül faggatták telefonon, miután sem ő, sem a Neymarral közös gyermekük, a nemrég született Mavie nem volt a helyszínen.

Az ügyet vizsgáló nyomozó, Monica Gamboa azt közölte, hogy a három férfi helyi idő szerint kedden hajnali háromkor hatolt be a házba, ahol csak Biancardi szüleit találták, akik aludtak. Kiderült az is, hogy az egyik elkövető épp egy héttel ezelőtt költözött abba a házba, ahol a rablás történt, s ő engedte be a másik két férfit.

Bruna Biancardi (Fotó: Getty Images)
Bruna Biancardi (Fotó: Getty Images)

A rablók ékszereket, három dizájner kézitáskát és öt órát vittek el, melyeknek a család becslése szerint 5-600 000 brazil reál (kb. 43.6 millió forint) az értéke.

A három elkövető a helyszínen Biancardi anyját faggatta arról, hogy hol van Neymar barátnője és lánya, illetve egyikük azon értetlenkedett, hogy Neymar anyósának otthon miért nincs pénze.

A rablók gyalog hagyták el a helyszínt, majd egyikük házánál ültek autóba, de a Biancardi szüleivel megegyező társasházban lakó 19 éves elkövető visszatért az otthonába, s az volt a szándéka, hogy társaival szétosztják egymás között az eltulajdonított tárgyakat, de a fiatal bűnözőt a tervének utolsó szakaszához vezető úton őrizetbe vették, a térfigyelő kamerák felvételei alapján pedig bebizonyosodott, hogy ő is részt vett a rablásban.

Monica Gamboa azt közölte, a fiatal férfi egy embercsempészési bűncselekmény miatt volt már rendőri nyilvántartásban, azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy a trió el akarta rabolni Biancardi szüleit, az elkövetőket ugyanis amatőrnek titulálta.

Bruna Biancardi Instagram-története
Bruna Biancardi Instagram-története

„Ha elrabolni szándékoztak volna, elrabolták volna a szülőket. Jelenleg nem tartom valószínűnek ezt a lehetőséget. Pénzt akartak. A fiatal férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. Egy másik, 22 éves bűnöző kiléte már ismert a rendőrök előtt, a csoport harmadik tagját pedig próbálják azonosítani és felkutatni az ellopott tárgyakat” – közölte a nyomozó.

Biancardi Instagram-történetben számolt be az incidensről: „Kedden kora reggel kirabolták a házunkat és túszul ejtették a szüleimet. Én, Mavie és a nővérem már nem lakunk ott. Hála istennek minden rendben van velünk, az a fontos, hogy mindenki jól van és megtalálják az elkövetőket” – írta Biancardi, sőt az esetről Neymar is beszámolt, aki sztorijában személyes tragédiáról is beszámolt, kozmetikai beavatkozás közben ugyanis elhunyt az egyik barátja.

„Szomorú nap két nagyon rossz hírrel. Először történt a támadás, amit Bruna szülei szenvedtek el, de szerencsére mindenki biztonságban van, másodszor egy barátom halála. Részvétem az egész családnak. Isten tárt karokkal vár, Luana” – írta az Al-Hilal sérüléssel bajlódó brazil támadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik