A 94. percben egyenlített a DAC a Rózsahegy ellen

Vágólapra másolva!
2023.11.11. 15:00
null
Fotó: Lelkes Ernő/DAC
A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 14. fordulójában a DAC 1–1-et játszott odahaza a Rózsaheggyel. Több hónapos szünet után két magyar játékos szerepelt a hazaiak kezdőcsapatában. Csinger Márk és Vitális Milán is jól teljesített sárga-kék mezben. Sorra dolgozta ki a DAC a helyzeteket, de csak az utolsót értékesítette.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
14. FORDULÓ
DAC–Ruzomberok (Rózsahegy) 1–1 (0–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna,4459néző.V:Marhefka
DAC:
Popovics – Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana – Vitális (Kácer, 67.), Dimun (A. Romero, 83.), Cermák – Trusa (B. Barisic, 83.), Gouré, Herc (Ramadan, 67.).Vezetőedző:Adrián Gula
Rózsahegy:Frühwald – Luterán, Maslo, S. Gabriel, Selecky – Lavrincík, Múdry – Zsigmund, Chrien (Boda, 79.), Tucny (Sefcík, 58.) – Hladík (Chobot, 58.).Vezetőedző:Ondrej Smetana
Gólszerző:B. Barisic (90+4.), ill. Boda (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó sorozatból várta a DAC aRózsahegy elleni bajnoki találkozót, amely két nap híján pontosan 35 évvel később, alegendás DAC–Bayern München UEFA-kupa-meccs, előbbi klub történetének legnagyobb összecsapása után került sor. 1988-ban közel 17-ezren szorongtak alelátón, és várták afocicsodát. Abajorok azonban amüncheni 3–1-es siker után Dunaszerdahelyen is győztek (2–0), és továbbjutottak.

Nos, ma közel sem voltak ennyien aMOL Arénában, 4459-en váltottak belépőt aMárton napi zimankós időben. Hiába ajó sorozat, asárga-kékek adósak ajó játékkal. Tudja ezt Adrián Gula mester is, aki kijelentette, hogy agyőzelemnek jó játékkal is kell párosulnia. Hosszú idő után, először ebben az idényben két magyar játékos is ott volt akezdőben. Ahetek óta remekül teljesítő Csinger Márk mellett Vitális Milán is az első perctől apályán volt. Az utóbbi kedden, aSzlovák Kupában csereként két gólpasszt is kiosztott az Igló elleni győztes meccsen. Szombaton, sajnos, csak 66 percet kapott a magyar U21-es válogatott játékos. A helyette pályára lépő Miroslav Kácer gyengén teljesített.

A hazaiak részéről az első fél órában atetszetős támadások, lövések megvoltak. Csak egy gond volt, alabda egyszer sem kötött ki akapuban. Már az első percekben sikerült ahazaiaknak megbontaniuk avendégek bal szélét, aveszélyes beadások előrejelezték ahelyzeteket. Az elsőre a8. percig kellett várni, amikor Matej Trusa fejesét védte bravúrral Tomás Frühwald. Nemsokára Ales Cermák fejelt fölé. Az első negyedóra végén tűzijátékot rendezett ahazai csapat, Vitális akapufát, Cermák a lécet találta el. Avendégek csak szórványos ellenakciókkal próbálkoztak, melyek veszélytelenek voltak.

Aszünet után jó tíz perc után ismét felforrósodott alevegő avendégkapu előtt. Fernando Gouré mennybe mehetett volna: előbb atizenhatosról fölé vágta alabdát, majd gyönyörű, akrobatikus mozdulata érdemelt volna gólt (pár centiméter hiányzott). A67. percben Csinger közelről akapu mellé küldte alabdát. Majd Ammar Ramadan lövését védte óriási bravúrral Frühwald.

Asok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A82. percben egy beadás során a labda acsereember, Martin Boda elé pattant, aki nem hibázott. Végül legalább az egyik pontot megmentette a Dunaszerdahely, a ráadás perceiben Cermák beadásából Bartol Barisicvolt eredményes, az ötösről a léc alá fejelve a labdát.1–1

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. PERC EGYENLÍT A DAC! Ramadan kiharcol egy szabadrúgát, amit Cermák ad középre, csuka mozdulattal pedig a léc alá fejeli a labdát BARTOL BARISIC! 1–1!

Öt perc a ráaás.

85. perc Tomás Frühwald kapus húzza az időt, de lebukik.

83. perc Trusa és Dimun helyett Bartol Barisic és Andrés Romero a pályán.

82. PERC VEZET A RÓZSAHEGY, MARTÍN BODA Sevcík szabadrúgása után Laterán passzát a jobb oldali kapufa segítségével a hazai kapuba rúgja, ballal, öt méterről. 0–1!

79. perc Martín Boda be, Chrien le.

78. perc Csinger odalép Chriennek, megússza a második sárga lapot, Ramadan fejese elleneben Maslo kezéről Maslo fejére pattan... nincs 11-es!

78. perc Csinger Márk kap sárga lapot dulakodásért, legalábbis nagyot homorított Lavrincík. Luterán megirigyli csapattársa színészi babérjait... de ő nem nyert.

73. perc Ramadan helyzetben, a lövése Gabrielről a kapuba pattanna, de a már elvetődő Frühwald vissza tud nyúlni!

72. perc Veszélyes vendégkontra, Brunetti az utolsó pillanatban lép oda Chrien elé.

67. perc Cermák jobb oldali beadását eléri a rövid sarok előtt Frühwald, de Cermáké a lecsorgó, a beadása jó, de közelről a kapu mellé sodorja a Maslót megelőző Csinger a labdát.

67. perc Miroslav Kácer és Ammar Ramadan be, Vitálist és Herc le.

61. perc Csinger beadását Brunetti kecsegtető helyzetből a kapushoz fejeli, majd Gouré ollózása és 12 méteres lövése is a kapu mellé megy.

58. perc Tucny és Hladík le, Samuel Sefcík és Marián Chobot be.

57. perc Trusa újabb pontos beadását Gouré a kapuhoz fejeli.

55. perc Múdry lő a hazai kapu mellé a 16-os előteréből, ez veszélyesebb volt, mint az előbbi próbálkozás. De fölé, az a lényeg.

52. perc Cermák passzát nem lövi el Gouré 16-ról, pedig Maslo elesett, elcsúszott mellett, cselezgetni akar... Gabriel elnyomja.

51. perc Érdekes eset, egy hazai szögletnél három DAC-os egymást zavarja az ötösön!

47. perc Popovics első védése, Tucny gondolt egy merészet a 16-os előtt.

46. PERC FOLYTATJUK!

Csere nincs, ellenben kisütött a nap.

45 százalékban a hazaiaknál volt a labda ma, 11-szer lőttek kapura, 6-szor annak felületére, a másik oldalon ez az arány 3/2.

E párharc legjobb góllövői:
Léonard Kweuke 4
Erik Pacinda 4
Milos Lacny 4
Tomas Dubek 4
Eric Ramírez 3


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Cermák ível egy szabadrúgást az ötösre, de jő Frühwald.

42. perc Herc ad be szépen az ötös elé, de az érkező Trusa fejese elkerüli a kaput.

40. perc Hatalmas mezőnyharc, rákezd a hazai B-közép is.

35. perc Cermák kap egy ajándéklabdát a vendégkapustól, Frühwaldtól, de hiába passzol előre Herchez, a szélsőt körbeveszik, rossz is a lövése aztán.

32. perc A volt kövesdi Chrien kap egyet most a lengyel légióstól, de nincs ápolás... és sárga lap sem.

25. perc A lassan már megszokott Gruszkowski, Cermák akció, szerel most a 16-os előterében Múdry.

23. perc Milan Dimun kap sárga lapot Lavrincík lerántásáért.

17. perc Léc és kapufa! Herc meghúzza a bal szél, Vitális kapura lő, a labda a jobb oldali kapufán csattan, a kipattanót Cermák meg a lécre fejeli!

15. perc Popovics leszed egy szögletet, majd Brunetti indítja Gruszkowskit, aki előtt üres a terület... de hosszú a labda.

A vendégek sérültje a középpályás Matej Kochan.

9. perc Gruszkowski most megtalálja Cermákot egy beadással, de a középpályás a jobb felső sarok mellé fejeli a labdát.

7. perc MAJDNEM GÓL! Dimun bal oldali beadását kapura fejeli az ötös előteréből Trusa, de a vendégkapus nagy bravúrral a lécre tolja a labdát.

5. perc Megindul a jobb szélen Gruszkowski, a beadását elhalássza Cermákot elől Gabriel.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sárgában.

Fotó: D. T.
Fotó: D. T.

A hazaiak két nagy hiányzója Gavrics és Urblík.

Érdekesség, hogy az első osztályban hazai pályán a DAC ez ideig 699 gól szerzett, úgyhogy szombaton megszülethet a hétszázadik.

Közvetítésünkben ma is a Parameterre és a DAC honlapjára támaszkodunk,

Fotó: D. T.
Fotó: D. T.

„Noha a múlt héten influenzajárvány söpört végig a csapaton, Kassán és Iglón győztünk, sőt az utóbbi két meccsen gólt sem kaptunk” – mondta lapunknak Csinger Márk, a dunaszerdahelyiek hátvédje. A Mol Arénába szombaton az MFKuzomberok látogat, amelynek a DAC ellen pozitív a mérlege.
„Ha a saját futballunkat játsszuk és maximálisan odatesszük magunkat, nyerünk” – tette hozzá Csinger Márk.

Fotó: D. T.
Fotó: D. T.



JÓ FORMÁBAN VAN A DAC, az előző négy tétmérkőzését egyaránt megnyerte, az utóbbi tízből pedig nyolcat.


A Jászberényben született labdarúgó oszlopos tagja az U21-es nemzeti csapatnak. Mint lapunknak elárulta, olvasta Marco Rossz szövetségi kapitány nyilatkozatát a Nemzeti Sportban, melyben kijelentette, elképzelhető, hogy olyan futballistát, futballistákat is be kell hívnia, akik korábban egyszer sem voltak még az összetartáson. Végül nem került be a keretbe, de ami késik, nem múlik..

„Reménykedem... Sajnos, egy sérüléshullám söpör végig a válogatotton. Úgymond nekem lehet ez jó is, így meglehet, kapok meghívót Rossi mestertől. De akár az A-csapatban, akár az U21-eseknél kapok lehetőséget, maximálisan odateszem magam” – így Csinger Márk.

„Az első félidőben is domináltunk, csak akkor nem jöttek a gólok, az utolsó passzok, hiányoztak a keresztlabdák – kezdte az értékelést lapunknak Vitális Milán. – Nem voltam a szünetben az öltözőben, mivel már az első negyvenöt perc lefújása után jelezte a szakmai stáb, hogy pályára lépek. Szerintem a mester higgadt volt, tudta, hogy előbb-utóbb kiszakad a gólzsák. Nekem csak annyit mondott tömören, hogy adjak bele száz százalékot, dolgozzak, élvezzem a játékot. Nagyon örülök, hogy sikerültnegyvenötpercet játszanom, két gólpasszt is adtam. A legfontosabb azonban az, hogy továbbjutottunk. Megyünk tovább az úton, meg szeretnénk nyerni a Szlovák Kupát.”

A DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében csapnivaló első félidő után Vitális Milán két gólpasszának is köszönhetően 3–0-ra győzött a másodosztályú Igló otthonában, s gond nélkül továbbjutott.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–RÓZSAHEGY MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik