Kiállítás: Budapestre érkezett David Beckham viaszszobra

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.10.18. 15:39
null
David Beckham szobra Magyarországra érkezett (Fotók: Dömötör Csaba)
Szerdától két hónapon át a Palazzo Dorottya épületében található Madame Tussauds múzeumban lehet az angol világsztár viaszfigurájával fotózkodni.

 

 

Új otthont kapott David Beckham viaszszobra. A korábbi 115-szörös angol válogatott labdarúgó mása szerdától a budapesti Madame Tussauds kiállítást színesíti, a Prágából kölcsönkapott viaszfigura két hónapig marad a magyar fővárosban. A belvárosban, a Palazzo Dorottya épületében májusban megnyitott kiállítás a huszonnegyedik Madame Tussauds múzeum a világon, és a megnyílása óta eltelt öt hónap alatt máris több tízezer látogató járt a panoptikumban. Szerdától tehát immár nem csupán Puskás Ferenccel, az Aranycsapat egykori legendájával, vagy éppen Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval lehet közös képeket készíteni, hanem a családjával évek óta Amerikában élő David Beckhammel is.

A viaszból és üveggyapotból készült bábu Magyarországra érkezése nem is lehetne aktuálisabb, hiszen az egyik streaming szolgáltatónál éppen a csúcsokat döntögeti az egykori futballistáról szóló négyrészes mini sorozat. A kiállított hasonmás a megtévesztésig hasonlít a sztárra, testét borító hatvan tetoválás is milliméter pontossággal megegyezik az övével, fejét valódi haj, és arcszőrzet borítja.

 

A Madame Tussauds kiállítás termeiben 51 viaszfigura található, a budapesti atlétikai világbajnokság idején két hónapig Usain Bolt mása is Budapesten vendégeskedett. A számtalan sportoló mellett énekesek, világsztárok, híres magyarok is láthatóak, Petőfi Sándor viaszfigurája a mesterséges intelligencia segítségével például kiválasztott három szó segítségével ír verset számunkra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik