Úszás: Éltem meg hasonlót, mint most Milák Kristóf, de... – Chad le Clos

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 09:18
Nem bánná, ha ő lehetne az úszás David Beckhamje, Machester United szurkolóként mindig is felnézett a világklasszis futballistára. Nagybátjya szerint tiszta aranyból van, s bár mindig az a célja, hogy ezt a színű érmet akasszák a nyakába, akkor is fontosnak tartja, hogy versenyezzen, amikor nehéz időket él meg, s nem tud nyerni. Tartozik ezzel a szurkolóinak – véli Chad le Clos, akivel az NSO Tv készített hosszabb interjút a budapesti világkupa-viadal után. 

Mindössze húsz éves volt a klasszis dél-afrikai úszó, amikor Londonban olimpia bajnok lett 200 pillangón, illetve 100 pillén ezüstöt nyert. Nem tagadja, megfordult a fejében, hogy elért mindent, amit akart, akár abba is hagyhagyná az élsportot, no de mint mondja, nem olyan családból jött, hogy ezt megengedhette volna magának. Nagybátyja mindig is mondta neki, hogy»te gyerek, aranyból vagy!«, s nem is bánná, ha úgy emlegetnék őt, mint az úszás David Bechkamjét. Merthogy interjúnk során az angol labdarúgó ikonról készült dokumentumfilm is szóba került.

Chad le Clos arról is beszélt, hogy nehéz időszak áll mögötte – mint ismert, betegség miatt kihagyta a fukuokai világbajnokságot –, és a világkupa-sorozat budapesti állomására sem úgy érkezett, hogy elsőként csaphat célba a 100 pillangó döntőjében, végül ötödik lett. Azonban fontosnak tartotta, hogy elinduljon, mert ahogy fogalmazott, nemcsak akkor kell versenyezni, amikor nyer az ember, már csak a szurkolók miatt is meg kell magát mutatni a nehezebb pillanatokban.

De mi motiválja még harmincon felül is, amikor mindent elért az úszásban, amit el lehet? Videónkban erre a kérdésre is válaszol, ahogy arról is beszél, ő is élt meg hasonlót ahhoz, amin most Milák Kristóf mehet keresztül, de a láng sosem aludt ki benne. S bőven akadnak még olyan céljai, amelyeket 2024-ben szeretne elérni. Azt ígéri, sokakat meg fog lepni Párizsban.

NÉZZE MEG A MAGYAR ÚSZÓKKAL KÉSZÜLT VIDEÓNKAT IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik