Eredivisie: negatív klubcsúcsot döntött, a PSV-től is kikapott az Ajax

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 19:14
null
Bryan Brobbey gólja is kevés volt, negatív klubcsúcsot jelentő ötödik bajnokiját bukta el az Ajax (Fotó: Getty Images)
Tovább tart a holland rekordbajnok Ajax vesszőfutása, amely hiába vezetett kétszer is, 5–2-re kikapott a nagy rivális PSV-től Eindhovenben az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 10. fordulójában, ezzel negatív klubcsúcsot döntöttek a vendégek, akik történetük során sosem veszítettek el egymást követő öt bajnokit. Egészen vasárnapig.

 

Mint ismert, alaposan beragadt a bajnoki rajton az Ajax, amely több mint két hónapja – augusztus 24. óta – képtelen mérkőzést nyerni, a héten pedig megvált eddigi vezetőedzőjétől, Maurice Steijntől.

A csapat az Európa-ligában hét közben kikapott az angol Brightontól is, majd hét végén a nagy riválisnak számító PSV vendégeként vívott rangadót Eindhovenben.

Az amszterdamiak az első félidőben hiába vezettek kétszer is, Peter Bosz házigazda csapata a második játékrészben négy gólt szerzett, így viszonylag könnyedén, 5–2-re húzta be az rangadót (és tízből tízszer nyerve hibátlanul vezeti a tabellát). Eközben az Ajax újabb vereségével negatív csúcsot döntött: ezt megelőzően sosem fordult még elő az amszterdamiakkal, hogy öt egymást követő bajnokin is vereséget szenvedjenek, ráadásul a mostani eredménnyel visszacsúsztak a 18 csapatos bajnokság utolsó helyére. Igaz, két meccsel kevesebbet játszottak.



HOLLAND EREDIVISIE
10. FORDULÓ

PSV Eindhoven–Ajax Amsterdam 5–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik