Niké Liga: Csinger ismét remekelt, először vette be Szakolcát a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 12:47
null
Csinger Márk jól játszott az idegenbeli meccsen (Fotó: FC DAC)
A DAC mezében ismét nagyon jól teljesített a magyar U21-es válogatott Csinger Márk. A 20 éves védő önfeláldozó játékának köszönhetően is a Dunaszerdahely első osztályú összecsapáson először győzött Szakolcán (0–1). A Niké Liga 8. fordulója után a sárga-kékek haladnak felfelé a táblázaton.

Sorozatban ötödször szerepelt a Dunaszerdahely védelmének közepén Csinger Márk, aki Szakolcán is remekelt. A vendégek egyik, ha nem a legjobbja volt. Verhetetlen volt földön, levegőben, sikerrel vívta meg a párharcokat, két esetben pedig a földön ülve mentett.

„Muszáj volt így hárítanom. Egyszer egy jobb oldali beadást blokkoltam, majd a második félidőben így dobtam be magam a lövésbe, amely után elakadt bennem a labda. Megpróbáltam mindent megtenni, hogy ne kapjunk gólt. Örülök, hogy sikerült” – mondta a Nemzeti Sportnak Csinger Márk, akinek érdekes módon már a tizedik percben begörcsölt a lába, de magas színvonalon végigjátszotta a találkozót.

„Nagyon mély volt a pálya. Éreztük, hogy fárasztóbb volt a meccs. Egész más találkozó volt, mint a Slovan elleni. Nagyobb küzdés, több párharc, többet kellett fizikailag beletennünk. Örülök, hogy az ilyen feladatokat is sikerült megoldanom, s győztünk Szakolcán.”

A vendégek tudták, hogy a múlt heti, Slovan elleni győzelem leértékelődne, ha nem sikerülne három pontot szerezniük a táblázat másik felében álló Szakolca otthonában. „Így van. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a múlt heti presztízsmeccs után. Örülünk, hogy sikerült megszereznünk a vezetést és végül megőriztük az előnyünket. Úgy szokott lenni, hogy a vesztésre álló csapat megnyomja a meccset, a másik pedig próbál kontrából gólt szerezni. Előnyben voltunk, így a második félidőben kevesebbet kockáztattunk. Úgy gondolom, hogy a meccs utolsó negyedórájában már ismét mi voltunk az aktívabbak. Újabb gólt nem szereztünk, de teljesítettük a tervünket, remek szurkolóink előtt megszereztük a három pontot” – fogalmazott Csinger.

Adrián Gula vezetőedzőnek bejöttek a cseréi. Christian Herzel megerősítette a középpályát, majd a másik védő, Filip Kasa könnyelműsködései után Mateus Brunettit is beküldte, hogy segítse Csinger Márk dolgát is. „Jól dolgozott a csapat, a cserék is jó energiákat és minőséget hoztak a meccsbe. Hiányzott talán a második gól, akkor nyugodtabb lett volna a játékunk. Győzelmünket a tisztességes, becsületes teljesítményünknek köszönhetjük” – mondta a dunaszerdahelyi tréner.

A hétközi Felsőszeli elleni Szlovák Kupa-meccs után jövő héten vasárnap újabb rangadóra került sor a Mol Arénában, ahová a Nagyszombat látogat.

NIKÉ LIGA
8. FORDULÓ
SKALICA–DAC 0–1 (
0–1)
Szakolca, Szakolcai Városi Stadion, 2102néző. Vezette: Smolák
Skalica: Junas– Krcík, Ranko, Palacios, Rudzan (Cernek, 80.) – Másík (Moura, 80.), Nagy, Yao, Dani Alves (Gazi, 59.), Matejov (Morong, a szünetben) – Smékal (Kousal, 61.). Vezetőedző: Majernik Pavol
DAC 1904:Popovics – Andzouana, Pinto, Kasa, Csinger – Kácer, Dimun, Cermák (Herc, 71.) – Trusa (Brunetti, 88.), Gouré (Ramadan, 59.), Gavrics (Gruszkowski, 71.).Vezetőedző:Adrián Gula
Gólszerző: Cermák (43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik