DAC: három gól, három pont

Vágólapra másolva!
2024.05.05. 17:30
Fotó: DAC
A szlovák Niké Liga rájátszásának 8. fordulójában a DAC 3–0-ra nyert a Zólyombrézó otthonában.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
Zólyombrézó–DAC 1904 0–3 (0–1)
Zólyombrézó, Zelpo Aréna, 1085 néző. V: I. Kruzliak
Zólyombrézó: Danko – Mielke (Okunola, 77.), Mrva, A. Markovics (Oravec, 77.) – Ridwan, Chyla (Fasko, 66.), Bajo, Kovácik – Yirajang (Assinor, 56.), Paraj, Galcík. Vezetőedző: Roman Skuhravy
DAC: A. Popovics – Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Alex Mendez (Yapi, a szünetben) – Herc (Ramadan, 59.), Dimun – Vitális – Trusa (Haratin, 77.), Moussa Koné (Redzic, a szünetben), Andzouana (Dolcek, 84.). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Trusa (62.), Vitális (72.), Redzic (78.)

Megismétlődött a múlt heti állás. A találkozó előtt ötpontos volt a hátránya a DAC-nak a dobogós helyekre. Hét napja a Dunaszerdahely az idény legjobb teljesítményével legyőzte a Slovant (5–3), és két pontra csökkentette a lemaradását. A közel száz sárga-kék drukker annak a reményében tette meg a 250 kilométert a Zelpo Arénába, hogy kiszurkolják a három pont megszerzését.

És kiszurkolták!

Bizony, nagyon régen győzött a DAC a festői környezetű stadionban, egészen 2018. július 22-ig kell visszamennünk ehhez. Három nappal a Tbilisziben elért kupacsoda után (Vakoun Bayo a 86. és 94. szerzett góljai után jutott tovább a DAC), Marco Rossi búcsúmeccsén elérkezett az új edző, Peter Hyballa bemutatkozásának az ideje. A DAC a 91. percben Vida Kristopher góljáva győzött 2–1-re. Azóta háromszor járt a sárga-kék csapat Zólyombrézón, és találat nélkül maradt, ezeken a meccseken csak kettő pontot szerzett. A tavalyi 2–0-s vereség is hozzájárult, hogy a felvidéki csapat végül elvesztette a bajnoki címet...

Szomorúan kezdődött a vasárnapi találkozó: egyperces gyászszünettel a héten tragikusan elhunyt komáromi Petrók Lilla tiszteletére, aki Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága egyik találkozóján játék közben összecsuklott a pályán. A 17 éves sportolót helikopterrel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A DAC-mester Xisco sorozatban ötödször küldte pályára ugyanazt a csapatot. Bizonyos szempontból ez jó hír volt: felépült a Slovan elleni meccsen elszenvedett enyhe agyrázkodásából a dunaszerdahelyiek egyes számú hálóőre, Alekszandar Popovics. Elöl ott volt a csapatban Moussa Koné, akinek már hosszabb ideje nem megfelelő a teljesítménye. Ma is gyengén játszott, a második félidőre már nem is futott ki.

Ugyan a a Zólyombrézó elvesztette az utolsó nyolc ligameccsét, de ezeken a találkozókon is jól játszott, gólhelyzeteket alakított ki, csak azokat nem értékesítette. Ezt látni is lehetett a mostani összecsapáson, melyre 1085 néző látogatott ki.

Matej Trusa már a második percben közel volt a találathoz, majd a másik oldalon Csinger Márk blokkolta a kapu fölé Ridwan Sanusi lövését. Ezután a hazaiak ugyan többször eltalálták a vendégkaput, de a lövések nem okoztak gondot a dunaszerdahelyi hálóőrnek. A 32. percben azonban a szerb kapus óriási bravúrjára volt szükség, miután megfogta Alasana Yirajang százszázalékos helyzetét. A másik oldalon Matej Trusa lökete csak kevéssel ment a kapu fölé, Vitális Milán kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgása pedig a sorfalban kötött ki.

A szünet után a csereember Damir Redzic csúsztatott fejese után már-már gólt kiáltottak a sárga-kék hívek, a labda azonban pár centiméterrel a bal kapufa mellett kötött ki. Az 59. percben Yhoan Andzouana csavart lökete tévesztett célt. Ekkor már pályán volt a másik volt ferencvárosi szélső, Ammar Ramadan is, Xisco mester gyorsítani szerette volna a játékot. És milyen igaza volt! A szír csatár ügyesen harcolta ki a labdát, belőtte a kapu elé, és a dunaszerdahelyi gólzsák Matej Trusa nem hibázott. A dunaszerdahelyiek 332 perc után szereztek ismét gólt Zólyombrézón!

A 70. percben a vendégek portása óriásit védett, Mark Assinor a felső sarokba tartó löketét ütötte ki. Majd ismét jött Vitális Milán! Fantasztikusan kezelte le a lepattanó labdát, és ballal nem adott esélyt a hazai portásnak. Majd Damir Redzic használta ki a hazai védelem megingását, mindenkit kcselezett, és az üres kapuba gurított. 3–0-ra győzött a DAC!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik