Gálamérkőzés a 110 éves jubileumon: Topolya–DAC 4–1

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2023.09.09. 22:21
null
Fotó: DAC
Marko Rakonjac volt a főszereplője a Topolya–DAC mérkőzésnek: a hazai játékos a klub 110 évvel ezelőtti alapítására emlékező gálamérkőzésen mesterhármast ért el.

 

A topolyai községi múzeumban szerdán megnyílt kiállítás után, amelyen a helyi labdarúgással kapcsolatos ereklyék és tárgyak mellett az érdeklődők megnézhették Szalai Attila karikatúráit a TSC labdarúgóiról, az észak-bácskai együttes szombat délután a TSC Arénában a dunaszerdahelyi DAC 1904 csapatával játszott gálamérkőzést. Mivel a találkozóra a belépés ingyenes volt, várható volt, hogy sokan eljönnek Szerbia legmodernebb stadionjába. Végül mintegy 2500 néző előtt lépett pályára a két csapat, azonban a hazai kemény mag, a Kék Betyárok folyamatos szurkolása olyan hangulatot teremtett, mintha telt ház előtt játszanának a csapatok.

A mérkőzés gyors vendéggóllal kezdődött, a második percben jobb oldali beadás után mindenki megfeledkezett a másik oldalon álló Christián Hercről, a dunaszerdahelyiek középpályása kapásból a bal alsóba lőtte a labdát. Hogy a két együttes komolyan vette a mérkőzést, arról a négy sárga lap és az első félidőbeli kis kakaskodás is tanúskodott, de szerencsére a csapatkapitányok gyorsan lehűtötték a bizonyítási vágytól égő társaikat. A hazaiak a második félidő elején kiharcolt mezőnyfölényüket az 56. percben váltották gólra, amikor Milos Vulics szabadrúgása után a labda a vendégkapus segítségével talált utat a kapuba. A 69. és a 87. perc között Marko Rakonjac volt a főszereplő, tizenkilenc perc alatt mesterhármast ért: két gólt fejjel szerzett, egyszer pedig a ballábas lövése nyomán egy védőn megpattant a labda, becsapva a vendégek kapusát, így a vége: TSC–DAC 4–1.

A találkozó után a stadion melletti parkolóban a NOX együttes adott ingyenes koncertet, s amíg a szurkolók a magyarországi együttes zenéjét élvezhették, a TSC játékosai és szakmai stábja már elkezdhetett gondolkodni a következő időszakon, ugyanis a jövő héten már pancsovai Zseleznicsart fogadják, utána pedig az Európa-liga csoportkörében, a londoni West Ham United vendégeként kell felmondaniuk a leckét.

A TSC száztíz éves fennállásának ünnepségsorozata a DAC elleni mérkőzéssel és a NOX koncertjével nem ért véget, ahogy Zsemberi János, a topolyai klub elnöke beharangozta, nemsokára a stadionban rendezik be azt a kiállítás, amely a topolyai mellett a vajdasági labdarúgás múltját is bemutatja, valamint könyvet is kiadnak a TSC száztíz éves múltjáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik