Cermák ismét betalált, idegenben nyert a DAC

Vágólapra másolva!
2023.09.23. 17:53
null
A Skalica ellen is nyert a DAC (Fotó: Duducz Tibor)
A Niké Liga 8. fordulójában a DAC 1–0-ra nyert a Skalica (Szakolca) vendégeként. A dunaszerdahelyiek gólját az előző mérkőzésen a Slovan ellen is betaláló Ales Cermák szerezte.    

 

NIKÉ LIGA
8. forduló
SKALICA–DAC 0–1 (
0–1)
Szakolca, Szakolcai Városi Stadion, 2102néző. Vezette: Smolák
Skalica: Junas– Krcík, Ranko, Palacios, Rudzan (Cernek, 80.) – Másík (Moura, 80.), Nagy, Yao, Dani Alves (Gazi, 59.), Matejov (Morong, a szünetben) – Smékal (Kousal, 61.). Vezetőedző: Majernik Pavol
DAC 1904:Popovics – Andzouana, Pinto, Kasa, Csinger – Kácer, Dimun, Cermák (Herc, 71.) – Trusa (Brunetti, 88.), Gouré (Ramadan, 59.), Gavrics (Gruszkowski, 71.).Vezetőedző:Adrian Gula
Gólszerző: Cermák (43.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Slovan elleni győzelem után ismét három pontot szerzett a Dunaszerdahely, ugyanis Ales Cermák góljával győzni tudott Szakolcán.

„Földön maradni, nem szabad elszállnunk– ez volt ajelszó Dunaszerdahelyen aSlovan elleni győzelem után. Tudták asárga-kékek, hogy ha nem sikerül eredményesnek lenniük Szakolcán, akkor leértékelődik az örök rivális elleni siker.

Acseh határ közelében fekvő város nem tartozott akedvenc meccsszínhelyhez, amai napig nem sikerült Szakolcán győznie aDunaszerdahelynek. Mint később kiderült, mindez már amúlté.

Ugyan sokáig kérdéses volt izomsérülés miatt a korábbi újpesti Fernand Gouré játéka, de végül aSlovan elleni találkozó hőse vállalta ajátékot. Így adunaszerdahelyi mester Adrián Gula „a győztes csapaton ne változtass”-elv alapján aSlovant legyőző kezdőcsapatot küldte pályára.

A 2102 nézőt vonzó találkozó úgy kezdődött, mint apozsonyiak ellen: Popovics bravúrral. A DAC kapusa Rudzan veszélyes löketét hárította akapufa segítségével. Amúlt heti folytatás azonban elmaradt. Sokáig nem akart jönni adunaszerdahelyi gól.

Ahazaiak nagyon megszervezték avédelmüket, és besűrítették atizenhatosuk környékét. Csak elvétve próbálkoztak ellentámadásokkal, melyet anagyszerűen teljesítő Csinger Márkkal felálló vendégvédelem hárított.

Adunaszerdahelyiek hol az egyik, hol amásik oldalon próbálkoztak, de abeadások rendre ahazai játékosokat találtak meg. Amikor pedig betörtek atizenhatosba, akkor pontatlan volt az utolsó átadás.

Nem úgy a43. percben. Gouré csúsztatta alabdát ajobb oldalon üresen álló Trusának, aki az alapvonaltól visszagurított aberobbanó Ales Cermáknak, aki nem hibázott.

Aszünet után leült ameccs. Adunaszerdahelyiek visszavettek alendületből, inkább ahazaiak lábán vándorolt alabda. Egy óra játék után meghűlt avendégdrukkerek ereiben avér. Egy lassan pattogó labdát szeretett volna Popovics lekezelni, de alábáról afelső lécre pattant a labda. Szerencséjére…

Ugyan avendégmester Adrián Gula hármat is cserélt, de nem bírt felpörögni aDAC. Érezte a közel kétszáz tagú vendégtábor, hogy a sárga-kéknek támogatásra van szükségek. Beleerősítettek a szurkolásba és ez majdnem meghozta a második gólt. Kétszer Ramadan és Trusa is kecsegtető helyzetet puskáztak el.

Végül, ezt nem bánták a vendégek. Megmaradt az egygólos győzelmük.

A vendégeknél Csinger Márk végigjátszotta a találkozót, Veszelinov Dániel és Vitális Milán ma a somorjai „fakót” erősítette.

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! EGYGÓLOS GYŐZELMET ARATOTT A DAC.

90+2. perc: A sorfalról levágódik a labda, azonban az egyik DAC játékos a földön maradt, ápolás következik.

90+1. perc: Ez lehet a Skalica utolsó esélye az egyenlítésre. 17 méteres távolságból jöhet a hazai szabadrúgás.

90. perc: Legalább három perc lesz a ráadás.

90. perc: Kousal kap sárga lapot.

88. perc: Érkezik az utolsó változtatás. Trusát Brunetti váltja a DAC-nál.

85. perc: A hajrára felpörög a DAC. Ezúttal Trusa lőtt, a vendégek azonban ezúttal is blokkolnak.

84. perc: Komoly vendég helyzet. Herc is kapura rúghatná, de átengedi Ramadannak, aki tol egyet, így tisztázni tudnak a Skalica védők.

80. perc: Még két változtatás a Skalicánál. Cernek érkezik Rudzan helyett, míg Másikot Moura váltja.

Megvan a hivatalos nézőszám: 2102 szurkoló látogatott ki a Szakolcsai Városi Stadionba, ebből több mint 100 vendég drukker.

71. perc: Kettős csere a DAC-nál. Gavrics és a gólszerzőCermák megy le, Gruszkowski és Herc jön be.

67. perc: Meginog a vendég védelem. Dimun eladja a labdát, Kousal Yaót hozza gólhelyzetbe, de nem találja el a kaput.

65. perc: Ígéretes helyzet a DAC előtt. Cermák külsővel tálalt a most beálló Ramadan elé, azonban mire a szír játékos kapura lőne, a partjelző lest jelez.

61. perc: Harmadik csere a Skalicánál. Smékal megy le a pályáról, Kousal a pályán helyett.

59. perc:Mindkét csapat változtat. A hazaiaknálAlves helyére Gazi érkezik, míg a DAC-banGouré helyett Ramadan áll be.

52. perc: Ide-oda pattog a labda, egyik csapat sem tudja hosszabb időre megszelidíteni.

50. perc: Megy a második gólért a vendég csapat. Gorué készítette le lövésre a labdát, a hátulról érkező Kasa azonban a kapu fölé lő.

46. perc:A szünetben jön az első változtatás. A hazaiaknál Matejov helyére Morong áll be.

46. PERC: INDUL A FOLYTATÁS!

45+1. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ. CERMÁK GÓLJÁVAL EGYGÓLOS ELŐNYBEN A DAC.

Cermák góljával vezet a DAC (Fotó: Duducz Tibor)
Cermák góljával vezet a DAC (Fotó: Duducz Tibor)

45. perc: Legalább egy perc ráadás következik.

43. perc: Trusa kap labdát az oldalvonal mellett, leviszi az alapvonalig, majd laposan tálal középre, Cernák pedig magabiztosan értékesíti a ziccert. 0–1

43. PERC: GÓL! CERMÁK SZERZI MEG A VEZETÉST A DAC-NAK!

38. perc: A Skalica állja a vendég támadásokat. Előbb Kácer elől tisztáznak, majd Kasa lövésébe lépnek bele a hazai játékosok.

36. perc:Kiegyenlít a DAC a sárga lapok tekintetében. Gavrics révén 2–2 az állás ilyen tekintetben, gólokat nézve továbbra is 0–0.

32. perc: Trusa indul meg jobb oldalról középre, majd kapura lő, de nem tudta megfelelően leszorítani, így messze a kapu fölé száll a labda.

30. perc: 126 DAC-szurkoló látogatott ki a mérkőzésre. A sárga mezes vendég csapat többet birtokolja a labdát, de komoly helyzet egyelőre nem volt.

26. perc: Most a hazaiak veszélyeztetnek. Nagy küldi a szögletet követően méterekkel a kapu fölé a labdát.

22. perc:Továbbra is próbálkozik a DAC. Pinto ugratja ki Dimunt, azonban a következő átadás már pontatlan.

19. perc: Ezúttal Trusa nem éri el a labdát. Kácer adott erős labdát, Junas pedig jól mozdult ki kapujából.

17. perc: Trusa rúgta keresztbe a labdát a kapu előtt, azonban nem érkezik a vendégek közül senki.

16. perc: Még egy sárga lap, ezúttal Alves kapja.

15. perc: Pinto kapott sárga lapot.

13. perc: Újabb bíztató vendég lehetőség. Andzouana továbbítja Trusának, aki Cermákhoz passzol, a lövést azonban hárítja Junas.

10. perc: Gavric cselez szépen a bal szélen, majd továbbpasszol Andzouanának, aki egy sikeres csel után bepasszolja az ötösön belülre, ahol azonban nem volt DAC játékos.

7. perc: Korán megszületik a meccs első sárga lapja, a hazai Rudzan kapja.

6. perc: Az első DAC szögletet Cermák végzi el, de a védők kivágják a labdát. Ezt követően a cseh játékos ismételt, bal lábas lövése viszont túl mély, Junas könnyedén hárít.

4. perc: Szép lövés a hazaiaktól, amelyből kis híján gól születiett. Egy álmosnak tűnő támadás végén Rudzan tűzte kapura a labdát, Popovicsot pedig a jobb oldali kapufa menti meg, így végül nem született gól.

2. perc: Adrian Gula előreparancsolja a DAC két belső védőjét, Kasát és Csingért egy rögzített szituációnál, melynek során Cermák adja be a labdát, de a partjelző lest int közben.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehérben, a DAC sárga mezben lép pályára. A vendégszektor is megtelt a kezdő sípszóra, nagyjából 150 szurkoló érkezett a mérkőzésre. Tökéletes időjárás van a labdarúgáshoz: enyhén felhős ég, körülbelül 20 fokos hőmérséklet.

A vendégek kezdőcsapatában kérdéses volt Goure játéka, akit a Slovan ellen kényszerűségből le kellett cserélni, azonban tudta vállalni a játékot.

A DAC a Niké Liga előző fordulójában bravúros győzelmet aratott a Slovan Bratislava ellen. A Skalica vendégeként az elmúlt négy mérkőzésen azonban két vereség mellett, két döntetlen a dunaszerdahelyiek mérlege.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SKALICA–DAC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik