DAC: Szomorúak voltunk Kalmár távozása miatt – Csinger Márk

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 12:25
null
Fotó: FC DAC
A szombati Rózsahegy elleni találkozó fő kérdése az volt, hogy milyen lesz a DAC az eligazolt Kalmár Zsolt nélkül. A „Kalmár utáni korszak” első találkozója rosszul alakult, a dunaszerdahelyiek örülhettek, hogy a Nike Liga 3. fordulójában megszerezték legalább az egyik pontot, 1–1-es végeredménnyel zártak.

„Nagyszerű játékosról van szó, aki hosszú ideig bizonyított a DAC-nál is, viszont sokat kihagyott asérülése miatt – mondta amagyar válogatott távozása után Adrián Gula, aDAC mestere. – Örülök, hogy ott lehettem, amikor visszatért asérüléséből, sokat dolgozott, hogy visszatérhessen. Meg kell köszönni neki mindent, amit aDAC-ért tett. Egyúttal azt kívánjuk neki, hogy egészséges legyen és élvezze afocit ajövőben is, hiszen még jó korban lévő játékos. Nagyszerű, hogy ennyire szeretik és tisztelik őt aszurkolók.”

„Acsapatnak a jelenlegi helyzetet meg kell szoknia, bízom benne, hogy Zsolti távozását jó csapatszellemmel meg tudjuk oldani. Nekünk itt anagy kihívás, új Kalmárokat, egyéniségeket találni. Bízom benne, hogy sikerül.“

„Mindenki szomorú, hiszen a DAC legendája hagyta el a klubot – mondta aNemzeti Sportnak Csinger Márk. AGyőrből érkezett játékos ugyan a cserepadon kezdett, de már a18. percben pályára lépett asérült Mateus Brunetti helyett. – Szinte bemelegítés nélkül, két sprint után léptem pályára. Kellett néhány perc, hogy összeszedjem magam. Úgy érzem, sikerült. Természetesen nyerni akartunk itt is. Mindent megtettünk, de ahazaiak nagyon beálltak védekezni, átlövésekkel kellett volna próbálkoznunk. Nem tudom, miért nem csináltuk ezt.”

Csingernek is köszönheti aDAC, hogy szombaton legalább egy pontot szerzett. Aráadás perceiben önfeláldozóan mentett a gólvonalról, sközben akönyökét beütötte ajobb kapufába.

„Miután Riszvanisz mellett elcsúszott alabda, éreztem, hogy ajobb kapufához kell mennem. Örülök, hogy odaértem és sikerül hárítanom. Sajnálom, hogy nem tudtunk három pontot szerezni. Nagyon bízom benne, hogy jövő héten már meglesz agyőzelem” – zárta Csinger Márk.

Furcsán zajlott acsapat meccs utáni köszönete aszurkolóknak, akik az egésznapjukat, pénzüket feláldozva ott voltak Rózsahegyen, a meccs alatt űzték, hajtották a játékosokat. Előbb csak Miroslav Kácer csapatkapitány negyedmagával állt oda aszurkolókhoz, majd hosszú ideig senki más.

Atöbbiek csak akkor mentek oda adrukkerekhez, amikor Adrián Gula is elindult feléjük. Nikola Krsztovics azonban nem. Ö rögtön ahármas sípszó után befutott az öltözőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik