Ekl: nehéz meccsre számítanak Dunaszerdahelyen

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 17:15
null
Kalmár Zsolt várja a Dila Gori elleni Ekl-meccset (Fotó: DAC)
A DAC csütörtök este a Mol Arénában az Európa-konferencialiga előselejtezőjének első találkozóján a grúz Dila Gorit fogadja.

„Míg tavaly az első két körben könnyebb ellenfelek ellen játszottunk, most egészen más a helyzet. Nagyon nehéz meccs előtt állunk, nagyon jó játékerőt képviselő csapat ellen játszunk. Alaposan kielemeztük a Gorit, amely remekül alkalmazza a letámadást. Ismerjük az ellenfelünk erősségeit, gyengeségeit. Öt éve még Marco Rossi vezetésével a grúz Dinamo Tbiliszi ellen szerepeltünk. Szenvedtünk, a hazai döntetlen után a visszavágón a találkozó végén fordítottunk. Azóta nagyot fejlődött a grúz foci, elég csak visszaemlékeznünk a nemrég véget érő U21-es Európa-bajnokságra. A csapatunkban mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, fizikailag és mentálisan egyaránt a topon kell lenni. Úgy érzem, megfelelően felkészültünk, az elmúlt hetek alatt összeállt a csapat. Bízom a holnapi győzelemben, s egy hét múlva a továbbjutásban” – mondta lapunk kérdésére a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, aki különös felkészülési időszakon van túl.

„Csak két hét szabadságom volt, de nekem elég volt. Nagyon szeretek focizni. A szabadságom után a nemzeti csapattal két hetet készültem, majd meccseket játszottunk. Ezután visszatértem a DAC-ba. Úgy érzem, megfelelő állapotban vagyok, szerencsére nem kínoz semmilyen sérülés. Készen állok az új idényre, nincs semmi akadálya annak, hogy topformába lendüljek, és jó eredményeket érjünk el” – fogalmazott Kalmár.

„Elegendő időnk volt az elemzésre és a felkészülésre. Tudjuk, mire számíthatunk, respektáljuk az ellenfelet. A grúz futball felemelkedőben van. Legutóbb az U21-es válogatott remekelt, több kiváló játékosuk szerepel az európai ligákban. A Dila Gori csapatában érdekes játékosok vannak, nem csak hazai, hanem külföldiek is” – mondta Adrián Gula, a sárga-kékek mestere.

„Az átigazolási piacon olyan játékosokat kerestünk, akik egyből tudnak segíteni. Úgy érzem, ez sikerült. Nagyon elégedettek vagyunk a fiatalokkal. A Győrből érkező és visszatérő Vitális Milánnal, Urblík Norberttel, illetve a klubunk neveltjével, Szolgai Mátéval, aki nemrég az argentínai U20-as világbajnokságon szerepelt. Továbbra is nyitva tartjuk a szemünket, hisz még hat hétig tart az átigazolási időszak. Azt mondtam a csapatnak, illetve mindenkinek a klubban, beleszámítva magamat is, hogy az előző idényhez képest mindenkitől tíz százalékkal többet várok. Ha ez meglesz, elérhetjük a céljainkat” – nyilatkozta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kalmár Zsolt: Dominik újabb szintet lép a Liverpoolban

Kalmár Zsolt nagyon figyelmesen követte válogatottbeli csapattársa, Szoboszlai Dominik átigazolását a Liverpoolba: „A hivatalos bejelentés után írtam neki. Úgy gondolom, ez a lépés a magyar foci óriási sikere, hatalmas motiváció a fiatal játékosoknak. Dominikre nagyon sokan példaképként tekintenek, megmutatta az utat, hogy alázatos munkával el lehet érni az álmokat. Régóta ismerem, tudom, mire képes, mekkora személyiség. Biztos vagyok benne, hogy Liverpoolban újabb szintet lép.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Csütörtök
19.30: DAC 1904 (szlovákiai)–Dila Gori (grúz) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik