Arany-kupa: Mexikó hajrágóllal aranyérmes – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.17. 06:47
null
Santiago Giménez góljával győzte le Mexikó Panamát az Arany-kupa döntőjében (Fotó: Getty Images)
Mexikó győzelmével ért véget az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) Egyesült Államokban rendezett Arany-kupája, miután a magyar idő szerinti hétfő hajnali fináléban Panama 1–0-s vereséget szenvedett.

 

A csoportját egyaránt megnyerő Mexikó és Panama vívta az Arany-kupa 2023-as döntőjét, miután előbbi a negyeddöntőben Costa Ricát, a legjobb négy között pedig Jamaicát múlta felül, míg utóbbi a nyolc között Katart ütötte ki, az elődöntőben pedig az Egyesült Államokat búcsúztatta.

A mérkőzés nagy küzdelmet és enyhe mexikói fölényt hozott, Jaime Lozano együttese pedig több kapura lövéssel (23–14) és több kaput eltaláló lövéssel (7–2) próbálkozott, de ezek közül csak egy vezetett eredményre, hiszen a holland Feyenoordot erősítő Santiago Giménez 88. percben szépen megharcolt a labdáért, majd a védők szorításában is meg tudta szerezni a Mexikó győzelmét jelentő találatot. 1–0

A GYŐZTES GÓL



ÍGY ÜNNEPELTEK A MEXIKÓIAK






 

A mexikói válogatott története során kilencedik alkalommal nyerte meg a sorozatot. A torna Fair Play-díjasa az Egyesült Államok lett, a legjobb kapusnak a mexikói Guillermo Ochoát, a legjobb játékosnak pedig a panamai Adalberto Carrasquillát választották, míg a gólkirályi címet a két mesterhármast is jegyző Jesus Ferreira szerezte meg hét találattal.

CONCACAF
ARANY-KUPA
DÖNTŐ

Mexikó–Panama 1–0 (S. Giménez 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik