Chicharito hazatért – Sir Alex Ferguson üzent a Manchester United egykori gólvágójának

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 11:18
Chicharito könnyektől meghatódva figyelte az őt ünneplő szurkolókat (Fotó: Getty Images)
A Manchester United korábbi labdarúgója, a mexikói Javier Hernández (Chicharito) visszatért ahhoz a klubhoz, a Chivashoz, amelyben profi futballista lett.

A „Borsócska” becenévre hallgató Javier Hernández 2006-ban kapott profi szerződést a Chivasnál, aztán négy évvel később a Sir Alex Ferguson vezette Manchester United 7.5 millió euróért szerződtette őt. Chicharito 2014-ig volt a keret tagja, majd egy idényre a Real Madridhoz került kölcsönbe, míg 2015 nyarán a Bayer Leverkusen vette meg őt. Ezt követően megfordult a West Ham Unitednél, a Sevillánál és a Los Angeles Galaxynál is, most pedig visszatért a Chivashoz.

A 35 éves csatár a „vörös ördögöknél” 157 tétmérkőzésen 59 gólt és 20 gólpasszt jegyzett, míg a Real Madridban 33 meccsen 9 gól és 9 gólpassz volt a mérlege. A mexikói válogatottban 109 találkozón 52 gólig jutott. Az MU-val kétszer nyert angol bajnokságot, míg a Reallal klubvilágbajnoki címet ünnepelhetett.

A legendás Sir Alex Ferguson üzent egykori játékosának a hazatérése kapcsán.

 

„Chicharito! Itt a régi főnököd! Először is szeretnék gratulálni neked a régi klubodba való visszatérésedhez Mexikóban, ahol az utad kezdődött. Ahol rád találtam, ahonnan elhoztalak. Te egy nagyszerű és fantasztikus játékosunk voltál. Nagyszerű pályafutás van mögötted, és most, hogy visszatértél a régi csapatodhoz, lehetőséged van a tapasztalataidat megosztani a többi játékossal. Szóval üdvözletemet küldöm a családodnak, érezd jól magad és szerezz még gólokat! A legjobbakat!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik