Vietnám: Philippe Troussier lesz a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2023.02.16. 14:11
null
Troussier Dél-Afrikával kijutott az 1998-as franciaországi vb-re (Fotó: AFP)
A francia Philippe Troussier lesz a vietnámi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – erősítette meg csütörtökön az ázsiai ország szövetsége (VFF).

 

A VFF közölte, megállapodott a francia szakvezetővel arról, hogy a dél-koreai Pak Hang Szo távozását követően ő veszi át a felnőtt és az U23-as nemzeti csapat irányítását. A felek megegyeztek az elkövetkezendő időszak feladatairól és céljairól is.

Troussier-t, aki eddig a vietnámi U19-es csapatot vezette, várhatóan február végén mutatják be hivatalosan új munkakörében.

A vietnámi válogatott kijutott a jövő évi Ázsia-kupára, és Thaiföld mögött második lett a dél-kelet-ázsiai bajnokságban. Ez utóbbi torna volt az utolsó Pak Hang Szo vezetésével, a dél-koreai edző akkor jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg szerződését.

Troussier korábban már dolgozott a földrészen, 2000-ben Japánnal megnyerte a kontinentális tornát, és akkor megválasztották a legjobb edzőnek Ázsiában. Rá két évre világbajnoki nyolcaddöntős volt a japán válogatottal. Ezen kívül Katarban a válogatottnál, valamint Kínában kluboknál is vállalt munkát.

A 67 éves szakember kezdetben Afrikában – Elefántcsontparton, Nigériában, Burkina Fasóban és Dél-Afrikában – edzősködött, utóbbi válogatottal kijutott az 1998-as franciaországi vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik