Eurofutball: hatot vágott a Lech, karnyújtásnyira a bajnoki cím

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 22:49
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának hatodik fordulójában a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot foglalkoztató Lech Poznan idegenben 6–1-re legyőzte a Górnik Zabrzét, ezzel óriási lépést tett a bajnoki cím felé.

A három magyar játékos közül csak Kádár volt a keret tagja, de edzője őt sem cserélte be a Górnik Zabrze elleni idegenbeli meccsen, amelyen a Lech korán hátrányba került, ám a 17. percben már 3–1-re vezetett.

A poznani együttes végül simán, 6–1-re nyert, és az utolsó fordulót megelőzően hárompontos előnyre tett szert a Legia Warszawa előtt, amely nem bírt a Lechia Gdanskkal.

Ha a fővárosiak és a magyar légiósok csapata azonos pontszámmal végezne, a varsóiak ünnepelhetnének bajnoki címet, mert az alapszakaszban több pontot szereztek.

A Lech az utolsó fordulóban a Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Krakówot fogadja, amely szerdán hazai pályán a válogatott védővel a fedélzetén 1–0-ra kikapott a Slask Wroclawtól.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZ, 6. FORDULÓ
Górnik Zabrze–Lech Poznan 1–6
Lechia Gdansk–Legia Warszawa 0–0
Pogon Szczecin–Jagiellonia 1–3
Wisla Kraków–Slask Wroclaw 0–1
Az állás:
1. Lech Poznan 42 pont, 2. Legia Warszawa 39, 3. Jagiellonia 38, 4. Slask Wroclaw 32, 5. Lechia Gdansk 29, 6. Wisla Kraków 27, 7. Górnik Zabrze 26, 8. Pogon Szczecin 22

NORVÉGIA. A Kovács Péterrel felálló Strömsgodset a gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban alulmaradt a harmadosztályú Halden vendégeként a Norvég Kupa harmadik fordulójában, ezzel kiesett. A magyar csatár a 82. percig volt a pályán.

NORVÉG KUPA, 3. FORDULÓ
Halden–Strömsgodset 0–0 – 11-esekkel 4–2

FINNORSZÁG. A finn élvonalbeli bajnokság szerdai játéknapján a Gruborovics Tamást az 55. percig soraiban tudó KTP négygólos vereséget szenvedett a Rovaniemi otthonában, így maradt a kilencedik helyen. A finn-magyar kettős állampolgárságú futballista csapata a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyet elveszített.

FINNORSZÁG, VEIKKAUSLIIGA
HJK–Ilves 2–1
Lahti–HIFK 2–0
Mariehamn–SJK 0–3
Rovaniemi–KTP 4–0
VPS–Inter Turku 3–0
Az élcsoport: 1. HJK 28 pont (13 mérk.), 2. SJK 23 (11), 3. Rovaniemi 21 (11), ... 9. KTP 10 (12)

OROSZORSZÁG, OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Tom Tomszk–Ural 0–1
FK Toszno–FK Rosztov 0–1
A párharcok győztesei a következő szezonban az első osztályban szerepelhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik