Eurofoci: Gulácsiék befejezték a szezont; a Rangers nem jutott fel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 19:05
A skót bajnokságban az élvonalbeli tagságért rendezett rájátszás döntőjének visszavágóján a Rangers idegenben 3–0-ra kikapott a Motherwelltől, amely kettős győzelemmel kivívta a bennmaradást.

Az anyagi gondok miatt 2012-ben a negyedosztályba „száműzött” Rangers a legutóbbi két évben egyaránt feljebb lépett egy osztályt, de az újabb lépcsőfokot nem sikerült megtennie.

A másodosztály második helyén végző glasgow-i együttes számára a Motherwell túl nagy falatnak bizonyult, az élvonalbeli csapat kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel kiharcolta a bennmaradást.

A Rangers a következő szezonban is a második ligában szerepel.

SKÓCIA, RÁJÁTSZÁS AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Motherwell–Rangers 3–0
A Motherwell kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel bent maradt.

NORVÉGIA. A Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset hazai pályán 2–0-ra legyőzte a 82. perctől emberhátrányban játszó Lilleströmöt. A magyar csatárt nem cserélte be edzője.

NORVÉGIA, 11. FORDULÓ
Strömsgodset–Lilleström 2–0

AUSZTRIA. A Gulácsi Pétert végig a kispadon tudó, a bajnoki címét már korábban biztossá tévő Salzburg az Austria Wien otthonában elért döntetlennel zárta a szezont, míg a Simon Attilát nélkülöző Wolfsberger AC hazai pályán csúfos, ötgólos vereséget szenvedett a Rapid Wientől az osztrák bajnokság 36., utolsó fordulójában.

A salzburgi együttes mellett a bécsi zöld-fehérek is a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében indulnak, míg az Altach az Európa-liga harmadik, a Sturm Graz a második fordulójában kapcsolódik be a nemzetközi kupaküzdelmekbe.

Kiesett a Wiener Neustadt, feljutott a Mattersburg.

AUSZTRIA, 36. FORDULÓ
Wolfsberger AC–Rapid Wien 0–5
Austria Wien–Salzburg 1–1
Grödig–Admira 0–1
Wiener Neustadt–Altach 0–1
Sturm Graz–Ried 0–0
A bajnokság végeredménye: 1. Salzburg 73 pont, 2. Rapid Wien 67, 3. Altach 59, 4. Sturm Graz 58

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik