Törökország: „Terrortámadás” - felfüggesztették a bajnokságot

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 16:34
null
A Fenerbahce meglőtt busza és a döbbent játékosok (Fotó: AFP/Anadolu)
A Török Labdarúgó-szövetség egy hétre felfüggesztette az országos bajnokságot a Fenerbahce buszát ért fegyveres támadás miatt.

Mint megírtuk, puskával támadtak a Fenerbahce labdarúgócsapatának buszára a Rizespor otthonában 5–1-re megnyert bajnoki mérkőzés után.

Yildirim Demirören, a Török Labdarúgó-szövetség elnöke a szervezet hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a bajnokságot egy hétre felfüggesztik – az összes klub egyetértésével.

A Fenerbahce vezetői is sajtótájékoztatót tartottak hétfőn, és újra leszögezték, hogy csapatuk addig nem lép pályára, amíg ki nem vizsgálják az őket ért fegyveres támadást.

„Azt gondoljuk, hogy a szombati eset terrorista támadás volt, s nem csupán a Fenerbahce, hanem a török sport egésze ellen irányult" – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Yildrim Demirören.

A TFF a támadás után „a leghatározottabban elítélte" a történteket, az elkövetők haladéktalan bíróság elé állítását és megbüntetését követelve, a sportsajtó pedig nagy terjedelemben foglalkozott a támadással, amely példátlan, bár a török labdarúgás világában rendszeresek az erőszakos cselekmények.

Az arcán eltalált sofőrnek szombaton a Fenerbahce biztonsági embereinek segítségével sikerült csak lefékeznie a buszt. Azonnal kórházba szállították, ahol megoperálták, és a török médiában idézett orvosok utóbb azt közölték, hogy nincs életveszélyben. A buszon utazók közbelépése nélkül a busz szakadékba zuhanhatott volna – jelentette vasárnap a Milliyet című napilap.

A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, és a csapat még szombat éjjel visszaért Isztambulba, ahol rajongók százai fogadták.

A buszsofőr egy trabzoni kórházban lábadozik (Fotó: AFP/Anadolu)
A buszsofőr egy trabzoni kórházban lábadozik (Fotó: AFP/Anadolu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik