Világfutball: sorsoltak a jövő év első nagy tornájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 14:39
A házigazda Ausztrália a kétszeres győztes Dél-Koreával, az egyszeres bajnok Kuvaittal, valamint Ománnal került egy csoportba a 2015-ös labdarúgó Ázsia-kupa szerdán Sydneyben megrendezett sorsolásán.

A D-csoportba is került két korábbi győztes: a címvédő, négy elsőségével rangelső Japán és a trófeát 2007-ben elhódító Irak. A háromszoros győztes válogatottak közül Szaúd-Arábia nehéz csoportba került, Irán viszont egyértelmű esélyese a kvartettjének.

A még szabad egyetlen kvótát a második számú ázsiai kontinensbajnokság, a májusban a Maldív-szigeteken megrendezendő AFC Challenge Cup győztese kaparintja meg.

A csoportokból az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. A torna Ausztrália–Kuvait mérkőzéssel kezdődik meg január 9-én.

Ausztrália labdarúgó-szövetsége 2006-ban csatlakozott az ázsiai konföderációhoz, az ország válogatottja a 2011-es bemutatkozásakor, eddigi egyetlen részvételekor ezüstérmes lett az 1956 óta rendszerint négyévente megrendezett tornán.

16. ÁZSIA-KUPA, AUSZTRÁLIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Ausztrália, Dél-Korea, Omán, Kuvait
B-csoport: Üzbegisztán, Szaúd-Arábia, Kína, Észak-Korea
C-csoport: Irán, Arab Emírségek, Katar, Bahrein
D-csoport: Japán, Jordánia, Irak és a 2014-es AFC Challenge Cup győztese
A tornát 2015. január 9. és 31. között rendezik meg Ausztrália öt városában, Sydneyben, Melbourne-ben, Newcastle-ban, Canberrában és Brisbane-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik