U21-es Eb: csoportelső olaszok, az angolok megint kikaptak

Vágólapra másolva!
2013.06.11. 19:57
Az Izraelben zajló U21-es Európa-bajnokság A-csoportjának harmadik fordulójában a továbbjutását már korábban bebiztosító, így a legjobbjait nélkülöző olaszok a 93. percben egyenlítettek, és 1–1-es döntetlent játszottak a norvégokkal, ezzel csoportelsőként jutottak az elődöntőbe. Az angol korosztályos válogatott ellenben a házigazda izraeliektől is kikapott, így pont nélkül fejezte be a kontinensviadalt.

Csúfos véget ért az angol válogatott szereplése. Stuart Pearce együttese a házigazda izraeliektől is vereséget szenvedett, így szerzett pont nélkül, 1–5-ös gólkülönbséggel végzett a csoport utolsó helyén, így búcsúzott a további küzdelmektől. A mérkőzés egyetlen gólja a 80. percben született, Ofir Krieff a tizenhatos előteréből lőtt a bal alsó sarokba. Ez a találat egyébként Izraelnek is csak a szépségtapaszt jelentette, hiszen a győzelem ellenére számura is véget ért az Európa-bajnokság. Ofir Krieff a tizenhatos előteréből lőtt a bal alsó sarokba. Ez a találat egyébként Izraelnek is csak a szépségtapaszt jelentette, hiszen a győzelem ellenére számura is véget ért az Európa-bajnokság.

A csoport másik mérkőzésén a továbbjutásukat már a második forduló után bebiztosító olaszok a norvégokkal találkoztak. A találkozó érdemi részére egészen az utolsó percekig várni kellett. A 90. percben Stefan Strandberg helyezett tizenegyesből a jobb alsó sarokba, megszerezve ezzel a vezetést csapatának, amely nem pusztán győzelmet, de csoportelsőséget is jelentette volna. Az olaszok azonban fel tudtak pörögni, és a 93. percben Andrea Bertolacci góljával egyenlítettek. A Genoa középpályása a kapunak háttal álva húzta a labdát a hálóba, így végül a squadra azzurra csoportgyőztesként kavilifikálta magát az elődöntőbe.

A B-csoportból a hollandok és a spanyolok továbbjutása már biztos, ám az csak a két válogatott holnapi egymás elleni meccse után dől el, hogy melyikük végez az első helyen.

LABDARÚGÁS, U21-ES EB, IZRAEL
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Izrael–Anglia 1–0
(Krieff 80.)
Norvégia–Olaszország 1–1 (Strandberg 90. – 11-esből, ill. Bertolacci 93.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország
3
2 1

6–1
7
2. Norvégia3
1
2

6–4
5
3. Izrael
3
1
1
13–6
4
4. Anglia
3

3
1–5
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik