Svédország: fegyveresek végeztek a 26 éves profi labdarúgóval

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 13:49
Ismeretlen elkövetők csütörtök reggel a Stockholm közeli Södertäljében egy játékterem előtt lelőttek két férfit, köztük a másodosztályú Assyriska futballistáját, a 26 éves libanoni Eddie Moussát. Mindkét áldozat életét vesztette.

A rendőrség két vagy három fegyverest keres, ők az eset után robogóval menekültek el a helyszínről, a járművet később a közelben találták meg kiégve. A rendőrség szóvivője, Björn Engström elmondta, a gyanúsítottakat egyelőre nem sikerült azonosítani. A két halotton kívül egy harmadik embert is megsebesítettek, de ő nincs közvetlen életveszélyben.

„Az egész klub mélyen gyászolja elhunyt játékosát, a vezetőket és a labdarúgókat is egyaránt sokkolta a hír" – áll az Assyriska közleményében, amelyet játékosuk, a libanoni Moussa halála után adtak ki. A klub egyébként több arab bevándorlót is foglalkoztat. 

Moussa pályafutását az Assyriskánál a klub utánpótlásprogramjában kezdte, még hat éves korában, azóta a csapat alkalmazásában állt.

„Egyszerűen nem találom a szavakat, hogy elmondjam, milyen ember volt Eddie, vagy hogy elmondjam, milyen érzés ez a csapat számára – nyilatkozta az Assyriska elnöke, Aydin Aho. – Ő egy zseniális fickó volt." 

Az együttes bejelentette, hogy a csütörtökre tervezetett, Angelholm FF elleni találkozó elmarad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik