Marokkó: a párizsi ikon lehet a válogatott új szakvezetője

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 17:38
A jelenleg szakkommentátorként dolgozó Luis Fernandez bejelentette: a következő szezonban szövetségi kapitányként tevékenykedik majd. Bár a szakember titkolózott a célállomását illetően, a francia sajtó szerint Fernandez Marokkó legjobbjait irányítja majd.

Az RMC Infónál napi rendszerességgel rádióműsort vezető Luis Fernandez előrehaladott tárgyalásokat folytat a marokkói szövetséggel, így valószínűleg az „Atlasz oroszlánjait" dirigálja majd – fedte fel információját a Le Parisien.

A szókimondásáról híres Fernandez az év elején a francia szövetségi kapitányi posztra is bejelentkezett, ám minapi interjújában jelezte: ismervén a francia viszonyokat, Raymond Domenech nyáron megüresedő székébe neki „szinte lehetetlen" lenne beleülnie.

Az 50 esztendős, 60-szoros francia válogatott Fernandez eddig nem dolgozott válogatottnál; a legnagyobb sikereit a Paris Saint-Germainnél érte el, például 1996-ban ő lett az első francia edző, aki francia klubbal európai kupát (KEK) nyert.

Marokkónak jelenleg nincs szövetségi kapitánya, a munkát ideiglenes megbízatással végző Haszan Mumen szerződése januárban lejárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik