Vb 2030: Marokkó hat stadiont újít fel az eseményre

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 10:57
null
Az Ibn Batouta Stadiont is felújítják (Fotó: AFP)
A 2030-as labdarúgó-világbajnokság egyik rendezőjeként egyet épít, hat stadiont pedig felújít Marokkó, amely Spanyolországgal és Portugáliával együtt lesz házigazdája a hét év múlva esedékes tornának.

 

Az észak-afrikai ország kormánya egy befektetési holdinggal pénteken írta alá a megállapodást, amely hat stadion a modernizálása mellett egy vadonatúj aréna felépítéséről is rendelkezik – jelentette a Maghreb Arabe Press hírügynökség.

Az elfogadott program szerint Tanger, Casablanca, Rabat, Agadir, Marrákes és Fez városok stadionjait 2028-ig rekonstruálják, míg az új aréna Casablanca közelében épül fel. A munkálatok teljes költségét 2 milliárd dollárra becsülik. Az érintett létesítmények egy része már a 2025-ös Afrikai Nemzetek Kupája több mérkőzésének színhelyeként bemutatkozik.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség október elején jelentette be, hogy a 2030-as világbajnokság meccseinek hat ország ad otthont. A fő házigazda Spanyolország, Portugália és Marokkó lesz, a vb első három mérkőzésének azonban Argentína, Paraguay és Uruguay lesz a helyszíne, a torna döntőjét pedig a tervek szerint Madridban, a Santiago Bernabéu Stadionban játsszák.

A 2030-as lesz a második olyan futball-vb, amelyen 48 válogatott vesz részt, de az első, amelynek mérkőzései több kontinensen lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik