Roberto Carlos még a 2010-es világbajnokságon is játszani szeretne

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 10:04
A válogatottba való visszatérését tervezi Roberto Carlos. A brazil kiválóság a 2006-os világbajnokság után önként mondta le a nemzeti tizenegyben való szereplést, most azonban úgy érzi, hogy még Dél-Afrikában is hasznára lehet a selecaónak.

A 2006-os világbajnokság csalódása után Dunga személyében új kapitány került a brazil labdarúgó-válogatott élére, és több addigi kulcsjátékos lemondta a nemzeti tizenegyben való szereplést, vagy az új szakvezető elképzelésébe nem fért bele.

Roberto Carlos az előbbiek közé tartozott, az akkor még a Real Madridban futballozó balhátvédet annyit kritizálták abban az időszakban, hogy ő úgy döntött, csak klubszinten folytatja tovább.

A 132-szeres válogatott játékos időközben Törökországba tette át székhelyét, és a jelek szerint most már újra szeretne szerepelni hazája nemzeti tizenegyében, legalábbis erre utal az Invicto című brazil lapnak adott interjúja.
„Vissza akarok térni a válogatottba” – mondta a Fenerbahce játékosa. – „Nem akarok minden mérkőzésen ott lenni, de úgy érzem, még a 2010-es vb-n is hasznára lehetek a tapasztalatommal a selecaónak. Erőnlétileg még mindig teljesen rendben vagyok, és ez most a legfontosabb.”

Amennyiben Dunga esetleg tényleg számítana az aprótermetű védő szolgálataira, úgy az megdönthetné Cafú rekordját, aki 150 válogatottság után hagyta ott a brazil nemzeti tizenegyet. Roberto Carlos 1992. február 26-án debütált a válogatottban, és bár az 1994-es vb-ről még lemaradt, az utána következő három nagy tornán már ott volt a csapatban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik