Barátságos mérkőzés: angol győzelem, francia blama

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 23:08
Az angol labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen idegenben verte Ausztriát, míg Franciaország hazai környezetben nem bírt Marokkóval.
Bécsben Peter Crouch gólja döntött
Reuters
Bécsben Peter Crouch gólja döntött
Bécsben Peter Crouch gólja döntött
Reuters
Bécsben Peter Crouch gólja döntött

Párizsban, a Stade France arénában a fiatalok kaptak bizalmat, hiszen a (közel)jövő tehetségeinek kikiáltott Nasri és Benzama is a kezdőben kapott lehetőséget.

Sektioui góljával mégis a vendégek szereztek vezetést, méghozzá igen korán, már a nyolcadik percben. Govou révén azonban gyorsan, hét perccel később egyenlítettek a házigazdák, akik a 76. percben győztesnek hihették magukat, hiszen Nasri volt eredményes.

A végén azonban jött a feketeleves: Moukhtari betalált a francia kapuba, nem kis meglepetést szolgáltatva ezzel.

Bécsben a jövő évi Eb társrendezője, a házigazda osztrák csapat vereséget szenvedett az angoloktól: a mérkőzést Peter Crouch első félidő hajrájában szerzett gólja döntötte el, aki David Beckham szögletét bólintotta a hazai kapuba.

A sérülése után visszatérhetett Beckham 98. alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben.

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be az angol válogatottban Scott Carson kapus, míg Michael Owen már az első félidőben sérülés miatt kényszerű cserét kért és kapott. Combhúzódása miatt szereplése több mint kérdőjelessé vált a horvátok elleni, sorsdöntő Eb-selejtező szerdán.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
Ausztria – Anglia 0-1 (Crouch 44.)
Franciaország – Marokkó 2-2 (Govou 15., Nasri 76., ill. Sektioui 8., Moukhtari 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik