Dunga: A selejtezők jóval nehezebbek, mint a világbajnokság

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 08:25
Carlos Dunga és Marcelo Bielsa is kihirdette keretét a nemsokára kezdődő világbajnoki selejtezőkre. A brazil kapitány keretében nincs különösebb változás az utóbbi meccseken tapasztaltakhoz képest. Argentin kollégája továbbra is kitart a Villarrealnál nélkülözött Riquelme mellett, Hernan Crespo viszont nincs ott a csapatban.
Carlos Dunga
Carlos Dunga
Carlos Dunga
Carlos Dunga

A brazil és az argentin szövetségi kapitány is kihirdette keretét a hamarosan következő világbajnoki selejtezőkre. Carlos Dunga, a brazilok szakvezetője nem hajtott végre különösebb változtatást a névsorban.

A Copa Americát kihagyó Ronaldinho és Kaká is tagja a keretnek, hiába keressük viszont továbbra is Ronaldo és Adriano nevét a selecaóban.

„A selejtezők jóval nehezebbek, mint maga a világbajnokság” – nyilatkozta Dunga a kerethirdetés után. – „Mindenki minket akar megverni, valamint mi vagyunk a térségben az egyetlen portugálul beszélő ország. Ellenünk kettőzött erővel készülnek a csapatok, sokszor a légkör is ellenséges, de nem hagyhatjuk, hogy meglepetés érjen. A vb-n viszont semleges pályán lépünk pályára, és az ellenfelek is jóval nyitottabban játszanak.”

A kapitány megvédte csatárait, akik nem igazán remekeltek az utóbbi három meccsen: a kilenc gólból mindössze egyet szerzett valódi befejező játékos.
„Nagy a nyomás a támadókon, de úgy vélem, a válogatott gólátlaga elég jó. Ráadásul mi olyan szisztémában játszunk, hogy mindenkinek van esélye betalálni. Nem az a lényeg, ki szerzi a gólt, aki átlépi a félpályát, az már támadó.”

Egy másik dél-amerikai országban, Argentínában is kijelölték a keretet, amelyben egyetlen otthon játszó futballista sem található.

Alfio Basile szövetségi kapitány továbbra is bízik Juan Roman Riquelmében, akit a Villarreal gárdájánál továbbra is nélkülöznek. A játékmester a nyári Copa Americán a válogatott húzóembere volt, és tavasszal is jól játszott a Boca Juniors színeiben.

Hiányzik a keretből ellenben Hernan Crespo, az Internazionale támadója, de nélküle is nagyon erős az argentinok csatársora.

A BRAZIL KERET

Kapusok:
Julio Cesar (Internazionale), Doni (AS Roma)
Védők:
Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Sevilla), Alex Silva (Sao Paulo), Alex Costa (Chelsea), Juan (AS Roma), Lúcio (Bayern München), Gilberto (Hertha BSC), Kléber (Santos)
Középpályások:
Gilberto Silva (Arsenal), Josué (VfL Wolfsburg), Mineiro (Hertha BSC), Fernando (Girondins Bordeaux), Diego (Werder Bremen), Elano (Manchester City), Kaká (AC Milan), Julio Baptista (Real Madrid)
Csatárok:
Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Vágner Love (CSZKA Moszkva), Afonso Alves (Heerenveen)

AZ ARGENTIN KERET

Kapusok:
Roberto Abbondanzieri (Getafe), Oscar Ustari (Getafe)
Védők:
Daniel Diaz (Getafe), Gabriel Heinze (Real Madrid), Gabriel Milito (Barcelona), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruna), Javier Zanetti (Inter), Nicolas Burdisso (Inter), Martin Demichelis (Bayern München)
Középpályások:
Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Jonas Gutierrez (Real Mallorca), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Esteban Cambiasso (Inter), Javier Mascherano (Liverpool), Federico Insua (America)
Forwards:
Javier Saviola (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester United)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik