Amikor két front is sok

KAMLER JÁNOS, KORMANIK ZSOLTKAMLER JÁNOS, KORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.10.20. 23:06
Címkék
Miután a Tottenham nyolc forduló után nyeretlenül áll az angol Premier League utolsó helyén, nem meglepő, hogy veszélyben van a szakvezető állása. Kicsit délebbre, Madridban is felvetődött az edzőkérdés, noha az Atlético nyolcadik a Primera Divisiónban, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig két meccs, két győzelem a mérlege.

Tizenkét esztendő után jelent meg ismét a Bajnokok Ligája térképén a selejtező harmadik, utolsó fordulójából induló Atlético Madrid – és elképzelhető, hogy ez lesz Javier Aguirre, a csapatot 2006 óta irányító mexikói szakember veszte. Félreértés ne essék, a Schalkén keresztül az elitbe kerülő, a csoportkörben eddig kettőből kettőt (PSV, Marseille) nyerő együttesnél nem a remek nemzetközi eredmények miatt forrósodott fel a kispad, csak éppen a jelek szerint az Atleti egyelőre nincs felkészülve a többfrontos helytállásra.

Vagy talán úgy helyes a megfogalmazás: a bajnokságban rendkívül rosszul jött ki a kétségtelenül erős sorsolásból. Aguirre emberei a legutóbbi három bajnokijukon – időrendi sorrendben – a jelenleg a második helyen álló, egyelőre veretlen Sevillával, majd a két óriással, a Barcelonával és a Real Madriddal csaptak össze, az eredmény pedig nulla pont, két szerzett mellett kilenc (!) kapott gól. Vagyis a jelentős játékerőt képviselő riválisokkal szemben nem termett babér, holott a gárda nem titkoltan azért indult harcba augusztus végén, hogy legalábbis megszorongassa a legjobbakat.

Ebből a szempontból semmi meglepő sincs a Marca és az AS információjában: a két lap úgy tudja, hogy a héten rendezendő két meccs eredményei döntenek Aguirre jövőjéről, csak amíg a Marca a Liverpool elleni szerdai BL-meccset, addig az AS a La Liga előző kiírásában ezüstérmet szerző, jelenleg a harmadik helyen álló Villarreallal szembeni vasárnapi találkozót „jelölte ki” a mexikói tréner sorsdöntő mérkőzésének.

Az egészben pedig az a legszebb, hogy két olyan csapattal találkozik a héten az Atleti, amely ebben az idényben sem a hazai, sem a nemzetközi porondon nem szenvedett még vereséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik