A hasfájásra nem volt ellenszer (folytatás)

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, LAPINCS ATTILAA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, LAPINCS ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.08.05. 06:36
Címkék
Már az első félidőben eldőlt minden, a remekül futballozó Debrecen sorra dolgozta ki helyzeteit, és háromgólos előnyt szerzett a hasmenés által kínzott Győr ellen.

A kezdés előtt zengett-zúgott a „Szép volt, fiúk!”. Ez nem afféle megelőlegezett bizalom volt, azért skandálták az ETO fanatikusai, mert kedvenceik a múlt héten kiejtették az UEFA-kupából a grúz Zesztafonit. Ebből az apropóból akár a Loki ötven szurkolója is örömtüzeket gyújthatott volna, hiszen az ETO hétfői ellenfele, a DVSC ugyancsak a múlt héten a kazah Karagandin jutott túl. Ünnepelni azonban nem volt túl sok idő, hiszen a bajnokság folytatódik, és az UEFA-kupa is tartogat még kihívást a csapatok számára. Nem is akármilyet, ugyebár… Már a mérkőzés előtt kiderült, hogy Svájcban nem túl idegesek, hiszen a Debrecen újabb riválisa, a Young Boys hivatalosan nem küldött megfigyelőt erre a találkozóra, a klubnál talán megelégszenek az elméleti felkészüléssel és a videózással is. Ennél alaposabbak, hogy ne mondjuk, precízebbek a német VfB Stuttgart vezetői, akik delegáltak egy szakembert a hétfő esti bajnokira.

A megfigyelőnek először is azt kellett bevésni nagy betűkkel a jegyzetfüzetbe, hogy ha az idén nyáron meccset rendeznek az ETO Parkban, akkor szakad az eső. A meccs előtt és az első félidőben is kiadós zápor áztatta Győrt, ám ez nem veszélyeztette a találkozó megrendezését. Szerencsére Bognár Tamás játékvezető is volt annyira nagyvonalú, hogy néhány villámlás miatt nem szakította meg a mérkőzést, ám ennek leginkább a vendégek örültek. A Lokiból Leandro, Oláh Lóránt, Rudolf Gergely és Szűcs István is úgy cikázott a pályán, mintha maguk is a felhők között éreznék magukat. Az első félidőben szárnyalt a Debrecen, igaz, ehhez kellett az is, hogy a Győr igen sokat hibázzon – mert mint tudjuk, minden csapat annyira játszik jól, amennyire az ellenfél enged neki. És az ETO az első játékrészben igencsak szabadjára eresztette a vendégeket, akik minden tekintetben jobban futballoztak a hazaiaknál.

Az első félidő lefújásával gyakorlatilag az egész mérkőzés végetért. A Győr nem tudott mit kezdeni a roppant tudatos és a fordulás után már semmit sem kockáztató DVSC-vel. A hazai együttesnek akadt ugyan néhány szép lövése, ám ez ezen az estén roppant kevés volt. A lelátóról – ahogy ilyenkor lenni szokott –, érkezett is a kemény kritika, a májusban még egekig magasztalt zöld-fehér játékosokat válogatott sértésekkel szidták a győri nézők.

Nem csoda az elégedetlenség, hiszen az ETO két vereséggel kezdte a szezont, s erre senki nem volt felkészülve a városban. A hétfő este nyújtott teljesítmény (amire persze magyarázat lehet a hasmenés) nemhogy a sztárokat foglalkoztató VfB Stuttgart ellen kevés, ennél a szép terveket szövögető csapatnak a magyar bajnokságban is több kell. A Debrecen pedig minden dicséretet megérdemel, ilyen játékkal szép reményekkel várhatja a Young Boys elleni UEFA-kupa elleni mecscset is. Bár az első félidő kiváló futballja után a másodikban is hasonlót vártunk - akkor már hiába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik