A mese vége: a héroszok pont nélkül térnek haza Ausztriából

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 00:12
Nem sikerült szépen búcsúznia az Eb-től 2004 hőseinek: a címvédő helléneknek amennyire minden a kezükre játszott négy éve, annyira hadilábon álltak a szerencsével most. Rehhagel csapata ráadásul formán kívül volt, az utolsó csoportmérkőzésen pedig a spanyol B-csapat is túl erősnek bizonyult számukra. Egyetlen vigaszuk az lehet, hogy legalább a hálóba találtak… A második sorukkal diadalmaskodó spanyolok a negyeddöntőben az olaszokkal néznek szembe – hatalmas presztízscsata lesz.
Fáj a búcsú: Nikopolidisz arca maga a világfájdalom, Güiza a háttérben rohan ünnepelni
Fotó: Reuters
Fáj a búcsú: Nikopolidisz arca maga a világfájdalom, Güiza a háttérben rohan ünnepelni
Fáj a búcsú: Nikopolidisz arca maga a világfájdalom, Güiza a háttérben rohan ünnepelni
Fotó: Reuters
Fáj a búcsú: Nikopolidisz arca maga a világfájdalom, Güiza a háttérben rohan ünnepelni

Teljes kezdőcsapatát pihentette Luís Aragonés az olaszok elleni, kőkeménynek ígérkező negyeddöntőre, de a „vörös fúriák” B-csapata a hollandokról példát véve szintén győzelemmel bizonyított a kapitánynak – pont nélkül küldve haza ezzel a címvédő görögöket.

Pedig az első félidő alapján a két csapat inkább sziesztának fogta fel a tét nélküli meccset, és a semmittevést Rehhagel legényei unták meg először: Angelosz Hariszteasz bebizonyította, hogy még mindig remekül fejel, ha hagyják…

A második félidőre aztán összeszedték magukat a spanyolok, és De la Red hatalmas góljával, majd Güiza találatával megfordították a meccset.

„Fontos volt nekünk ez a meccs. Az első félidőben eléggé megnehezítettük a saját dolgunkat, nem játszottunk jól. Aztán a második játékrészre feljavultunk és elégedetten hagyhatjuk el a pályát” – nyilatkozta Xabi Alonso.

„Lépésről lépésre kell haladnunk. A továbbjutás zsebben volt, de csak a görög meccsre gondoltunk. Most már készülhetünk az olaszok ellen” – tette hozzá.

A másik oldalon szomorú búcsút vett a válogatottól a veterán Nikopolidisz és Ancasz, Otto Rehhagel pedig nem akarta kritizálni játékosait.

„Nem tehetek senkinek szemrehányást, mindenki betartotta az utasításaimat. Kicsit szebben akartunk búcsúzni, de nem kell így sem szégyenkeznünk” – mondta.

Luis Aragonés szerint a világbajnok squadra azzurra elleni negyeddöntő lesz az igazi próba eddig remekül menetelő csapatának.

„Hatalmas taktikai csata és nagyon nehéz meccs lesz. 110 százalékot kell nyújtanunk, különben nem lesz esélyünk. Ma a második félidőben intelligens és jó focit játszottunk, bebizonyították a ma pályára lépők, hogy miért viselik a válogatott mezét. Úgy hiszem, a csapatom kész a nagy megmérettetésre. Sokat tanultunk a 2006-os vb óta” – nyilatkozta a rutinos szakvezető.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Spanyolország 3 3 8–3 9
2. Oroszország 3 2 1 4–4 6
3. Svédország 3 1 2 3–4 3
4. Görögország 3 2 1–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik