A moszkvai kudarc ellenére az FA-főigazgató kitart McClaren mellett

Vágólapra másolva!
2007.10.18. 15:04
Az Angol Labdarúgó-szövetség továbbra is kitart Steve McClaren mellett, noha a Moszkvában szerdán elszenvedett 2-1-es vereség után a válogatottnak szinte csodára lenne szüksége ahhoz, hogy továbbjusson az Európa-bajnoki selejtezőből. Az FA álláspontját Brian Barwick főigazgató hozta nyilvánosságra.
November közepéig biztosan Steve McClaren marad a kapitány
Reuters
November közepéig biztosan Steve McClaren marad a kapitány
November közepéig biztosan Steve McClaren marad a kapitány
Reuters
November közepéig biztosan Steve McClaren marad a kapitány

„Támogatjuk Steve-et, most az a feladatunk, hogy a Horvátország elleni mérkőzésre összpontosítsunk” – kezdte nyilatkozatát a szövetség legfőbb vezetője.

Brian Barwick kiemelte: az angolok sorsa november 17-én dől el, amikor a horvátokat fogadják, míg az oroszok Izraelben vendégeskednek.

„Ez nagyon nagy nap lesz. Arra lesz szükségünk, hogy Izrael megállítsa Oroszországot, ne hagyja, hogy győzzön. Ezzel segíthet nekünk” – jelentette ki a főigazgató.

Az angol sajtó csütörtökön természetesen „nekiesett” a kapitánynak és csapatának, a média nagy része már a kiesésre készül. Az FA azonban azonban még kitart a szakvezető mellett, nagy kérdés, meddig tart a töretlen (?) bizalom.

„Adott a feladat Steve előtt: Fel kell készítenie a játékosokat Horvátország ellen. Tudjuk, szívességre is szükségünk lesz a továbbjutáshoz, de most az a legfontosabb, hogy továbbra is magunkra és a selejtező zárására figyeljünk” – szögezte le Barwick.

Az angolok szerdán az első félidőben szereztek vezetést Wayne Rooney remek góljával, de a második félidő hajráját megelőzően az oroszok fordítottak a csereember, Roman Pavljucsenko duplájával. Igaz, az egyenlítéshez a spanyol játékvezető hatalmas hibája is kellett, lévén úgy ítélt büntetőt, hogy Rooney jóval a 16-oson kívül rántotta le orosz ellenfelét.

„Mindenki csalódott volt, hiszen közel hetven percen át mi irányítottunk. Sajnos, a mérkőzés négy perc alatt kicsúszott a kezünkből, így mostantól mások segítségére is szükségünk lesz a továbbjutáshoz” – mondta Barwick.
Az angolok utoljára az 1994-es világbajnokságról hiányoztak, azóta sorozatban öt alkalommal jutottak ki az aktuális nagy tornára (vb, Eb).

AZ OROSZORSZÁG-ANGLIA (2-1) MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik