Anglia: Varane kifakadt a szövetségre az extrém hosszabbítások és a zsúfolt idény miatt

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 11:48
null
A játékosokat és a menedzsereket is zavarja a zsúfolt idény (Fotó: Getty Images)
A Twitter-oldalán számolt be csalódottságáról a Manchester United francia középhátvédje, Raphaël Varane. A világbajnok védő társaival együtt ellenérzését fejezte ki a hosszabb mérkőzésekkel kapcsolatban, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) azonban úgy látszik, nem hallgatott rájuk.

 

„A múlt héten volt egy találkozónk a szövetséggel (FA), amelyen bemutatták nekünk az új szabályokat” – kezdi a bejegyzését Raphaël Varane, utalva a Premier League 2023–2024-es idényében bevezetendő szabályokra. Ezek között szerepel olyan, amely a menedzserek viselkedésére vonatkozik, de a szabálytalanságok megítélését is megreformálják – nagyobb teret engednek az ütközéseknek, kevesebb kisebb szabálytalanságot fújnak le a játékvezetők.

A legnagyobb aggodalmat azonban a ráadások hossza okozza a játékosok körében. A soron következő idénytől a Premier League-ben is bevezetik a katari világbajnokságon használt, extrém hosszabbításokat, amelyek akár tízpercesek is lehetnek. Ezt már az angol Szuperkupa (Community Shield) döntőjében is láthattuk, amelyet a 104. percben fújt le a játékvezető.

Varane-nak és a játékostársainak a hosszabb, magas intenzitású meccsek mellett a zsúfolt idényekkel is problémája van, szerinte a játékosok így is túlzott fizikai és mentális terhelésnek vannak kitéve.

„Mi csak szeretnénk jó állapotban lenni a pályán, hogy száz százalékot tudjunk nyújtani a csapatunknak és a szurkolóknak. Miért nem hallgatják meg a véleményünket?” – fakadt ki a francia hátvéd.

„Játékosként nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy minden nap azt a munkát végezhetem, amelyet szeretek, de úgy érzem, ezek a változások ártanak a játéknak. Szeretnénk a maximumot nyújtani, a lehető legjobbak lenni, és minden héten jó teljesítményt nyújtani, amelyet a szurkolók megünnepelhetnek. Fontosnak tartom, hogy mi, játékosok és menedzserek, felhívjuk a figyelmet ezekre a fontos kérdésekre, mivel meg akarjuk védeni a játékot, amit szeretünk, és a legjobbat akarjuk nyújtani a szurkolóknak” – zárta a gondolatait Varane.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik