Végül a negyedik helyen zárt Godova Gábor válogatottja

Vágólapra másolva!
2007.03.31. 09:19
Negyedik helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott a Melbourne-ben zajló 12. FINA-világbajnokságon, miután a harmadik helyért vívott összecsapáson egygólos vereséget szenvedett Oroszországtól. A 9-8-ra elveszített találkozón a magyarok gyenge emberelőny kihasználásuknak köszönhetik a vereséget.
Valkai Ágnes (kék sapkában) ezúttal nem volt eredményes
Valkai Ágnes (kék sapkában) ezúttal nem volt eredményes
Valkai Ágnes (kék sapkában) ezúttal nem volt eredményes
Valkai Ágnes (kék sapkában) ezúttal nem volt eredményes

12. FINA-VILÁGBAJNOKSÁG (MELBOURNE), NŐI VÍZILABDA

1 Horváth P. (k) 1 Voroncova (k)
2 Tomaskovics 2 Sepelina
3 Bujka 3 Zubacseva
4 Benkő 4 Konuk
5 Stieber 5 Vilegzsanyina
6 Takács 6 Glizsina
7 Györe 7 Pantyulina
8 Zantleitner 8 Szoboleva
9 Brávik F. 9 Rizsova-Alejnyicseva
10 Pelle 10 Fomicseva
11 Valkai Á. 11 Szmurova
12 Primász 12 Zubkova
13 Brávik H. (k) 13 Kovtunovcaja (k)
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Godova Gábor Alexander Klejmenov
Gólszerzők: Stieber 3, Primász 2, Brávik, Takács, Bujka ill. Sepelina 3, Rizsova-Alejnyicseva 2, Zubacseva, Konuk, Fomicseva, Pantyulina
Gólok emberelőnyből: 2/11 ill. 3/8
Gólok ötméteresből: 1/2 ill. 0/1

A Melbourne-ben zajló 12. FINA-világbajnokságon a női vízilabda torna bronzmérkőzésén vereséget szenvedett a magyar válogatott, s ezzel a negyedik helyen zárt.

Két csalódott csapat szállt vízbe szombaton magyar idő szerint hét órakor a Sports & Aquatic Centerben, az elődöntő két vesztese a magyar és az orosz válogatott csatázott a bronzéremért.

Jól indult a mérkőzés, Primász szerezte meg a vezetést, ám az öröm nem tartott sokáig: Sepelina egyenlített.

Az ötödik percben Stieber emberelőnyös találata ismételten előnyhöz juttatta a magyar csapatot. Sajnos ez volt az utolsó alkalom, mikor vezetett válogatottunk.

A negyed vége előtt Zubacseva értékesített egy fórt, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Alejnyicseva és Konuk találataival hamar kétgólos előnybe kerültek az oroszok. Ezután gyors ütésváltások következtek (mármint ami a gólokat illeti): Primász, Fomicseva, Brávik és Sepelina voltak a gólszerzők.

Továbbra is két gól volt tehát a hátrányunk, de Takács előbb szépített, majd a negyed utolsó percében Tomaskovics ötméteresből egalizált.

A harmadik negyed rémálom volt játékosaink és a magyar szurkolók számára. Nem tudtunk gólt szerezni, de ami a nagyobb baj, az oroszok kétszer is Horváth Patrícia hálójába találtak. Rizsova-Alejnyicseva egészen távolról, míg Pantyulina közelről mattolta a magyar kapust.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy a horvát-montenegrói bírópáros ellenünk fújt volna. Sorra szállították az emberelőnyöket válogatottunknak, – volt hogy kettős fórban játszottak Valkaiék – ám az orosz kapu előtt nem volt aki kiélezett szituációban helyes döntést hozott volna.

A negyedik negyed elején felcsillant a remény, mikor rögtön az első percben Stieber egy gólra csökkentette válogatottunk hátrányát. Sőt, centereink (az amerikai mérkőzéssel ellentétben, amikor gyakorlatilag megjátszhatatlanok voltak középső embereink) továbbra is futószalagon szállították az előnyöket, amikkel sajnos továbbra sem tudtunk élni.

Két perccel a meccs vége előtt Sepelina megszerezte saját maga harmadik gólját a mérkőzésen, ismét két gólra növelve csapata előnyét.

Úgy tűnt azonban mégis van élet a halál után! Stieber szerencsés találatát követően még másfél percünk volt, s miután egy emberhátrányt kivédekeztünk, negyven másodperccel a mérkőzés vége előtt mi támadhattunk. Bujka kiszorított helyzetből leadott lövését azonban Voroncova, az oroszok kapusa hárította, kikaptunk…

A vereség ellenére szépen helyt állt a magyar női vízilabda-válogatott Melbourne-ben, a Godova Gábor kezei alatt formálódó csapat továbbra is a világ élvonalához tartozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik