Robben döntötte el a nagy taktikai csatát

Vágólapra másolva!
2006.06.11. 16:56
Nagyon fontos győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott az első csoportmérkőzésén. Marco van Basten tanítványai kiválóan védekeztek, és a Chelsea sztárja, Arjen Robben egy villanásával a három pontot is megszerezték.
Arjen Robben első világbajnoki mérkőzésén mindjárt gólt szerzett
Reuters
Arjen Robben első világbajnoki mérkőzésén mindjárt gólt szerzett
Arjen Robben első világbajnoki mérkőzésén mindjárt gólt szerzett
Reuters
Arjen Robben első világbajnoki mérkőzésén mindjárt gólt szerzett

18. LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG

Helyszín: Lipcse, Zentralstadion
Nézőszám: 42000
Játékvezető: Markus Merk
Asszisztensek: Christian Schräer, Jan-Hendrik Salver (németek)
A KEZDŐCSAPATOK:
SZERBIA ÉS MONTENEGRÓ HOLLANDIA
1 Jevrics 1 van der Sar
17 Nadj 14 Heitinga
6 Gavrancsics 13 Ooijer
20 Krsztajics 4 Mathijsen
3 Dragutinovics 5 van Bronckhorst
14 N. Djordjevics 18 van Bommel
4 Duljaj 20 Sneijder
11 P. Djordjevics 8 Cocu
10 Sztankovics 17 van Persie
9 Milosevics 9 van Nistelrooy
8 Kezsman 11 Robben
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Ilija Petkovics Marco van Basten
Gólszerző: Robben (18.)
Csere: N. Djordjevics helyett 7 Koroman (43.), Milosevics h. 19 Zsigics (46.), Van Bommel h. 6 Landzaat (54.), Kezman h. 21 Ljuboja (67.), Van Nistelrooy h. 7 Kuyt (69.), Mathijsen h. 3 Boulahrouz (86.)
Sárga lap: Sztankovics (34.), van Bronckhorst (56.), Koroman (64.), Dragutinovics (81.), Heitinga (85.), Gavrancsics (89.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA

Ilija Petkovics szerb-montenegrói kapitány az utolsó pillanatban kihagyta a kezdőcsapatból a középpályás Ognjen Koromant, helyette a védekezőbb felfogású Nenad Djordjevics kapott bizonyítási lehetőséget.

Az első percekben leginkább csak tapogatózó játék folyt a pályán, az viszont feltűnt, hogy a hollandok lesreállítással próbálják főleg megállítani a két veszélyes szerb csatárt, Kezsmant és Milosevicset.

Valamivel több mint negyedóra elteltével a holland együttes megszerezte a vezetést: van Persie kiugratta Arjen Robbent, a villámgyors Chelsea-szélső lefutotta a védőket, majd a kapuba lőtt.

Hatalmas taktikai csata folyt a pályán, de továbbra is a hollandok voltak veszélyesebbek. Leginkább a gólszerző, Robben volt elemében, aki többször is jó lövéssel próbálkozott.

Petkovics kapitány ráérzett védelme gyenge pontjára, le is hozta Nenad Djordjevicset, aki képtelen volt élni a bizalommal, helyére az eredetileg a kezdőbe jelölt Koromant küldte be. Az új ember egyből egy életerős lövéssel jelezte, kár volt őt a kispadra tenni.

A szünetben újra cserélt a szerb kapitány, Milosevics már nem jött ki a társakkal a második félidőre, helyette a 202 centis center, a több klub által is csábított Nikola Zigics lépett pályára.

A csere ellenére sem tudtak a szerbek váltani, továbbra is jól zárt a holland védelem. A másik oldalon a két szélen viszont többször a védők mögé kerültek a „tulipánosok”, főleg Robben volt nagyon aktív, rengeteget vállalkozott.

Van Basten tanítványai főleg kontrákkal próbálkoztak, de a végjátékba rendre hiba csúszott. Bár a hollandok annyira talán ezt mégse bánták, hiszen Robben találatával megnyerték a mérkőzést, és ez a győzelem nagyon fontos lehet a végelszámolásnál.

A MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁI

SZERBIA ÉS M. HOLLANDIA
4 Lövések kapura 6
11 Lövések 12
15 Fouls 23
6 Szögletek 4
2 Lesek 3
4 Sárga lapok 2
39% Labdabirtoklás 61%
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik