Miroslav Blazevic és Arie Haan is leülne a kispadra

B. B., H. Á.B. B., H. Á.
Vágólapra másolva!
2006.01.12. 01:36
Címkék

A horvát Miroslav Blazevic májustól elvállalná a magyar válogatott pillanatnyilag üres szövetségi kapitányi posztját. A "Ciro" becenevű mester 1998-ban vb-bronzéremig vezette a horvát válogatottat, klubedzőként kevésbé sikeres az utóbbi időben: 2003-ban a Varteks, 2005-ben a Hajduk Split élén bukott a DVSC-vel szemben.

"Kedden beszéltem Miroslav Blazeviccsel, aki azt mondta: örömmel ülne le a magyar válogatott kispadjára…" – a meglepő kijelentés egy magánbeszélgetés során hangzott el a Svájcban élő menedzser, Lengyel László – aki az 1956-os forradalom előtt idehaza az FTC-ben és a Csepel Autóban, majd Ausztráliában az FC Budapest, később Svájcban az FC Zürich csapatában futballozott –, valamint Miroslav Blazevic között. Lengyel László játékosmegfigyelőként is tevékenykedik – manapság a Bochum alkalmazásában.

"Miroslav Blazevic a hatvanas évek óta ismert ember Svájcban, több mint harminc éve szoros munka- és baráti kapcsolat köt össze minket, éppen ezért mertem szóba hozni neki, hogy jöjjön Magyarországra – mondta Lengyel László. – A magyar labdarúgásnak talán jót tenne Miroslav Blazevic megjelenése, több okból is. Remek szakember, de ami talán ennél is fontosabb, sokat segíthet abban, hogy Magyarország és Horvátország elnyerje a kontinensviadal rendezési jogát."
Miroslav Blazevicet májusig szerződés köti a svájci Xamaxhoz, de kész lenne átvenni a magyar válogatott irányítását…

A korábbi kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros BEK-győztes Arie Haan neve is felvetődött a magyar válogatott szövetségi kapitányi pozíciójával kapcsolatban.
"Hallottam, hogy Lothar Matthäus elkötelezte magát a brazil Atlético együtteséhez – nyilatkozta lapunknak Arie Haan. – Ha úgy alakulna, hogy az újonnan megválasztott elnökség érdemesnek tart a tárgyalások megkezdésére, állok elébe a megkeresésnek..."

Több kapitányjelölt is van

Legkorábban másfél hónap múlva lehet kapitánya a magyar válogatottnak, hiszen a január 20-i MLSZ-közgyűlés és az ad hoc bizottság megválasztása után harminc napon belül kell összehívni a tisztújító közgyűlést, amelyen megalakulhat az új elnökség, és csak ezt követően lehet majd tárgyalni a kapitányjelöltekkel. Lássuk, a fenti két külföldi edzőn kívül ki lehet Lothar Matthäus utóda.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik