Röplabda - Gödöllői lecke a BSE-nek

FEDOR GÁBORFEDOR GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.03. 21:48
Címkék
A párharc első összecsapásán nyújtott gödöllői produkciót nem hagyták szó nélkül a kisvárosi társulat elöljárói: a szerdai edzésen a szőnyeg szélére állították a játékosokat, és főként a hitet és az akaratot kérték számon rajtuk.
A fejmosás jócskán felpaprikázta a házigazdákat, akik az első játékrészben sokat köszönhettek remek nyitásaiknak és hatékony sáncaiknak. A hihetetlen elszántsággal és esetenként szemfülesen játszó Nagy Krisztina, valamint a hátsó sorból is megbízhatóan ütő Szendrői jóvoltából fokozatosan dagadó gödöllői előnyt a döntően a centerposzton jeleskedő Fekete révén tudták csökkenteni a fővárosiak, arra azonban már nem maradt idejük, hogy fordítsanak.
A második felvonást a BSE kezdte jobban: Szabó Anita kétszer is megtréfálta a liberóposzt fény- és árnyoldalát először megtapasztaló Szurkost, ám ezt követően újra a vendéglátók vették át a játék irányítását. Szendrőit ekkor sem lehetett tartani, társai pedig követték a jó példát, így viszonylag könnyedén növelte szettelőnyét a látványos labdameneteket rendre megnyerő Gödöllő. Ennek tükrében kissé érthetetlen volt, hogy a harmadik játszmában a megtorpanás jellemezte a hazaiak teljesítményét, amihez az is hozzájárult, hogy a városmajoriak Pethő és a labdát többször is a blokk szélére helyező Danada vezérletével mindent elkövettek a talpra állás érdekében.
A záró etapot Kurucz Ágnes pontjai vezették be, amire a másik oldalról főként Feketétől érkezett válasz. Mellette Danada is bekapcsolódott a pontgyűjtésbe, ezáltal a vendégek nagyon közel kerültek az egyenlítéshez. A harcias gödöllőiek azonban észbe kaptak, és a legjobbkor váltottak ritmust. Mester Orsolya feltámadásával életben tartották győzelmi esélyüket, Villányi Zsófia ravasz adogatásaival pedig nem tudtak mit kezdeni a vendégek.

Mestermérleg
Németh Lajos: – Leraktuk az emlékmű talapzatát, az építkezés neheze azonban még hátravan.
Kasziba István: – Megérdemelten nyert a Gödöllő, mindkét oldalon inkább a küzdőszellem dominált, semmint a jó játék.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik