Válogatott: lapunk szerint Szoboszlai Dominik volt a legjobb

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 06:41
null
Szoboszlai Dominik volt a magyar csapat legjobbja (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Litvániában a Európa-bajnoki selejtezők 8. fordulójában. Az alábbiakban lapunk a magyar játékosokról adott értékelését olvashatják.

 

DIBUSZ Dénes 6     
Húsz percig csak lábbal ért bele a labdába, az első veszélyes lövésnél viszont nem volt esélye a hárításra, majd szép vetődéssel hatástalanította a következő hazai próbálkozást. Aztán – akárcsak szombaton – a bal oldalról elvégzett szöglet után gólt kapott, ezúttal a hosszú oldalról. A szünet után nem sok dolga volt.

FIOLA Attila 5     
Sokat futott, a szokásos munkát igyekezett elvégezni, de ezúttal hatástalannak tűnt a játéka az első félidőben, az első gól előtt bántóan hiányzott belőle az amúgy rá jellemző agresszivitás, miközben Fedor Cernych megkapta a labdát, a védő kétszer is az arcához, az orrához nyúlt, mintha nem figyelt volna, nem volt benne veszélyérzet. Igyekezett javítani, dolgozott becsülettel, és voltak fontos szerelései is.

LANG Ádám 5     
Nem sokat tévedett, de az ő tapasztalatával oldalra, bedobásra kellett volna fejelnie azt a labdát, amellyel eltalálta a sarokzászlót – szöglet következett, abból pedig gól született. Bizonytalanság volt érezhető rajta is, a szünet után sokszor teljesen magányosan helyezkedett hátul, az előrebikázott labdákra nem is indultak a litvánok, a szünet után már több önbizalommal ment bele a párharcokba.

SZALAI Attila 4     
Bizonytalanul kezdett, könnyelműen eladott labdájával fordultak le a litvánok az első góljuk előtt. Sok labdát szerzett, de ő akkor erős, ha az ellenfélnél van a labda – ha nála, akkor nagy hibaszázalékkal passzol. Sokat vállal, ezzel nem lenne gond, a védekezőfeladatát ellátja, de nagyon sok bosszantó hiba jellemzi az átadásait.

Loic NEGO 4     
Mintha nem vette volna igazán komolyan a litván támadót, aki a kapuba bombázott. A szerbek ellen mindkét meccsen remekelt, most mintha nem találta volna a helyét, az összhangot a társakkal. Lecserélése előtt könnyen gólt fejelhetett volna, a kapus bravúrral védett. Ezúttal gyengébben teljesített, nem volt meglepő, hogy lecserélte a szövetségi kapitány.

NAGY Ádám 6     
A 75. válogatott mérkőzésén (is) sokat futott, passzlehetőséget igyekezett adni a társaknak, de nem voltak pontosak az átadásai, sokáig nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz. Aztán a tizenegyes előtt szenzációs labdát adott Sallai Rolandnak, ezt várja tőle mindenki: ha előre játszik, még hasznosabb tagja lehetne a nemzeti csapatnak.

SZOBOSZLAI Dominik 7     
A szabadrúgása felébresztette a csapatot, de addig is okos passzokkal hívta fel magára a figyelmet, centiken múlt, hogy nem harcolt ki büntetőt. Próbálkozott, de nem jöttek össze a dolgai, csapatkapitányként biztatta a társait, de a támadójátéka ezúttal halványabb volt. A büntetőt könyörtelenül bevágta, és nagyon aktívan futballozott, vállalkozott, sok szabadrúgást harcolt ki, faragták, féltek tőle.

KERKEZ Milos 4     
Az első percben helyzetbe hozhatta volna Loic Negót, de nem figyelt eléggé. Aztán egy bedobásnál nagyon elaludt, elfutottak mellette, hazai ziccer lett belőle; tompának látszott, könnyedén elnyomta, túlugrotta ellenfele a második hazai gólnál. Szépíthetett volna, jól érkezett középre, de nincs formában, az ziccer volt, jó állapotban vélhetően gólt lőtt volna, de már a szerbek ellen is fáradtnak tűnt.

GAZDAG Dániel 4     
Az első félidőben nem igazolta a kapitány döntését, erőtlennek, fásultnak tűnt, nem jöttek be a megoldásai, könnyen elválasztották a labdától. Keveset volt játékban, kreativitása, cselezőkészsége egyáltalán nem érvényesült, erőtlennek látta a kapitány is, ezért bent is maradt a szünetben az öltözőben.

SALLAI Roland 6
Aktívan, lendületesen kezdett, szabadrúgásokat harcolt ki, aztán eltűnt tíz percre, majd egy látványos kapáslövéssel jelentkezett, hatalmas gól lett volna, ha eltalálja a kaput, a levegőből középre adott labdája gólpasszt ígért, de Kerkez Milos nem élt vele. A legveszélyesebbnek tűnt, és ezt a tizenegyes kiharcolásnál is igazolta: gyorsan reagált, és bátran belement a tizenegyest érő ütközésbe.

VARGA Barnabás 6     
Az első félidőben csak a litván kaputól messze tudott labdához érni, nem tudott helyzetbe kerülni, az összjátékban is keveset vállalt, nem tudott az őrzőitől elszakadni, a szünet után volt egy ígéretes fejese, és lehet, sokan a cseréjét várták már, amikor megvillant: remek góllal egyenlített, erőteljes fejessel küldte a sarokba a labdát. Amikor nem megy neki igazán a játék, akkor is képes gólt szerezni.

CSEREKÉNT PÁLYÁRA LÉPETT     
Nagy Zsolt (5) és Callum Styles (6) a szünetben érkezett, és mind a ketten nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Utóbbi rettenetes lövéssel indított, de nagyszerű passzal folytatta, lövőhelyzetet teremtve Sallai Rolandnak. Callum Styles jó passzokkal segítette a csapatot, energikusan szállt be. Érkezett Csoboth Kevin is, akinek voltak jó megmozdulásai. Ádám Martinnak és Bolla Bendegúznak néhány perc jutott.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
8. FORDULÓ
G-CSOPORT
Litvánia–Magyarország 2–2 (2–0)
Kaunas,Dariaus ir Girėno Stadion, 4000 néző. Vezette: Xhaja (albán)
LITVÁNIA: Zubas – Lasickas,Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 64.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (El. Jankauskas, 65.) – G. Paulauskas. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola, Szalai Attila, Lang – Nego (Csoboth K., 62.), Nagy Ádám,Szoboszlai D., Kerkez (Nagy Zsolt, a szünetben) – Sallai R. (Bolla, 90+2.), Gazdag (Styles, a szünetben) – Varga Barnabás (Ádám Martin, 90+2.). Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:
Cernych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – 11-esből), Varga Barnabás (82.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik