Női Nemzetek Ligája: fájdalmas zakó, itthon kaptunk négyet az írektől

Vágólapra másolva!
2023.09.26. 21:21
null
Ez nem a magyar csapat meccse volt, könnyed győzelmet arattak az írek (Fotó: Koncz Márton)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/noi-nemzetek-ligaja-magyarorszag-irorszag-0-4-fotok-koncz-marton--7271" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A magyar válogatott 4–0-ra kikapott Írországtól a női labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulójában.

Első ízben írta ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nők számára a Nemzetek Ligája sorozatot, melynek küzdelmeibe a magyar válogatott múlt héten Albániában kapcsolódott be. S bár a szakemberek győzelmet vártak Fenyvesi Evelinéktől, csupán 1–1-es döntetlenre futotta a házigazdák ellen. Mint az mára kiderült, a keret tagjait, főleg az ETO játékosainak szervezetét vírus támadta meg, amely hasmenést, hányást idézett elő, ezért aztán nem a legerősebb összeállításban lépett pályára a Margret Kratz szövetségi kapitány által irányított együttes.

A sorozat második mérkőzése előtt sem voltak kedvezőbbek az előjelek. Az albánok ellen megsérült Németh Diána elhagyta az edzőtábort, helyette Öreg Cintia érkezett, s rajta kívül Turányi Lilla is csatlakozott a kerethez. Szóval a keddi, Írország elleni meccs előtt sem volt sok ok a bizakodásra, nem beszélve arról, hogy a két gárda eddig hétszer találkozott, s míg a magyar lányok kétszer nyertek, a vendégek mérlege három győzelem. Nem véletlenül mondta Fenyvesi Evelin, hogy nehéz találkozó vár rájuk. Igaza lett.

„Jó csapat az ír válogatott, ezt jelzi, hogy a legutóbbi világbajnokságon is részt vett, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgát” – magyarázta a mieink csapatkapitánya. S igaza volt a Fradi játékosának, hiszen az írek közül többen is az angol bajnokságban rúgják a labdát. Ennek megfelelően kedd este is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, a magyar együttes pedig hősiesen védekezett, de csak a 18. perceg, akkor ugyanis az írek jobb oldali védője védhetetlenül fejelte a labdát a magyar kapuba.

Aztán Katie McCabe a 42. percben kétséget sem hagyott afelől, hogy ki nyeri a találkozót. Férfiakat megszégyenítő, 30 méterről leadott nagy erejű lövése ugyanis a kapu bal oldalába vágódott. Alig kezdődött el a második félidő, növelte előnyét az ellenfél, s innentől kezdve csupán az volt a kérdés, vajon szépítenek-e magyar lányok. Nos, a becsületgól is elmaradt, mert az írek jóval erősebbek, technikásabbak, ráadásul taktikailag is képzettebbek, mint a magyar válogatott tagjai, így aztán erőlködés nélkül nyerték meg a meccset. Jellemző, hogy a vendégek kapusának a 71. percben akadt először védeni valója.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT
2.FORDULÓ
Magyarország–Írország 0–4
(0–2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 900
néző. Vezette: Zuzana Valentová (Miroslava Pasteroková, Martina Ukropová) – mindhárom szlovák
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Kovács L., Papp L., Turányi, Németh H. (Pápai E., a szünetben), Palkovics (Vida, a szünetben) – Zeller, Süle D. (Vachter, a szünetben), Fenyvesi (Savanya, 72.), Szabó V. – Kaján (Nagy V., 90+1.)
Szövetségi kapitány:
Margret Kratz
ÍRORSZÁG: Brosnan – Hayes, Lo. Quinn, Caldwell, Toland (Finn, 78.) – Agg (Connolly, 56.), Lu. Quinn (Atkinson, a szünetben), McCabe, Payne (Larkin, 56.), O'Sullivan – Carusa (Barett, 74.)
Szövetségi kapitány: Eileen Gleeson
Gólszerző: Hayes (0–1) a 18., McCabe (0–2) a 42., Carusa (0–3) a 49., O'Sullivan (0–4) a 70. percben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik