Eb 2024: Senki ne vásároljon jegyet privát csatornákon – MLSZ

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 16:54
null
A magyar férfi labdarúgó-válogatott legközelebb Szerbiát fogadja (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld, archív)
Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez „rendkívül sok veszéllyel jár”, többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

 

Az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, aki tagja az MLSZ hivatalos jegyértékesítési rendszerének és azon keresztül vásárol jegyet, az biztos lehet abban, hogy eredeti és érvényes belépőt vesz.

„Mélységesen elítéljük azokat a személyeket, akik a felfokozott érdeklődést jogtalan anyagi haszonszerzésre használják fel, és együtt érzünk azokkal a szurkolókkal, akik valóban azért szerettek volna ott lenni a Puskás Arénában, hogy segítsenek, szurkoljanak a válogatottnak” – jelentette ki Sipos Jenő, és hozzátette, már elkezdődött a Szurkolói Klub megújítása, ennek a legfontosabb eleme pedig az, hogy azok a drukkerek részesüljenek kedvezményben és előnyben, akik rendszeres látogatói a mérkőzéseknek azokkal szemben, akik visszaélésekre próbálják felhasználni ezeket a meccseket.

„A rendszer megújításán már dolgoznak a szakemberek, a lényeg pedig az, hogy tiszta, átlátható és megbízható viszonyok legyenek a Szurkolói Klubon keresztül” – fogalmazott a szóvivő.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat október 14-i magyar–szerb csoportrangadójára kevesebb mint három óra alatt az összes belépő elkelt, majd hétfőn az MLSZ a közösségi oldalára feltöltött hivatalos állásfoglalásában azt írta: „az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát, mert a tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba”.

A szövetség leszögezte, a tikettek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése hatósági eljárást vonhat maga után, ezért ha az MLSZ be tudta vagy be tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

„A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben” – közölte a magyar szövetség.

A csoportjában négy mérkőzés után tíz pontjával élen álló nemzeti együttes október 14-én telt ház előtt fogadja a rosszabb gólkülönbségükkel második szerbeket a Puskás Arénában. Három nappal később pedig az ötösben nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban lép pályára. Amint azt Sipos Jenő kedden az M1-nek elmondta, utóbbi találkozóra nagyjából 1400 belépőt biztosít az MLSZ-nek a litván szövetség, ezeknek az értékesítése pénteken indul, és a szurkolók minden ezzel kapcsolatos információt megtalálnak majd az MLSZ honlapján.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT

Október 14., szombat
Bulgária–Litvánia
Magyarország–Szerbia
Szabadnapos: Montenegró

Október 17., kedd
Litvánia–Magyarország
Szerbia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 +6 10
2. Szerbia 5 3 1 1 9–4 +5 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Bulgária 5 2 3 3–8 –5 2
5. Litvánia 5 2 3 4–10 –6 2

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik