U18-as PL: bajnok lett a Man. Cityvel az up-válogatott játékosunk

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 15:32
null
Michael Okeke U18-as Premier League-et nyert (Fotó: Getty Images, archív)
A West Ham United ellen szerdán elért 2–1-es sikerrel megnyerte az U18-as angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot (Premier League-et) a Manchester City – a döntőben a győztes csapat tagjaként pályára lépett a korosztályos magyar válogatottban már bemutatkozott Michael Okeke is.

 

Az Északi csoport győztese, a Manchester City a Déli csoport bajnokával, a West Ham Uniteddel találkozott a bajnoki döntőben szerda este. A rendes játékidő 1–1-es döntetlennel zárult, a manchesteriek hosszabbításban szerzett góllal 2–1-re diadalmaskodtak (mindkét gólt a 16 éves Justin Oboavwoduo lőtte). A 17 éves Michael Okeke a hosszabbítás legelején, a 91. percben állt be. A középpályás az idény során 25 mérkőzésből 18 alkalommal lépett pályára, 1127 percet játszott, ezeken az összecsapásokon három gólpasszig jutott.

Tavaly augusztusban írtunk arról, hogy Michael Okeke magyar édesanyja révén számításba vehető a magyar nemzeti csapatban, családja jelezte, hogy szívesen futballozna nálunk. Aztán októberben be is mutatkozott az U18-as együttesben, az Ausztria elleni felkészülési mérkőzésen.

U18-AS PREMIER LEAGUE
Döntő
Manchester City–West Ham United 2–1 – hosszabbítás után
(Oboavwoduo 77., 102., ill. Kadua 30.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik