Eb 2016: 4 légiós a válogatott kezdőben, 9 éve nem volt ilyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 13:22
null
Gulácsi Péter egyike volt a kezdőcsapatban szereplő négy magyar légiósnak (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyarország–Észak-Írország válogatott mérkőzésen a kezdőcsapatban négy, összesen öt légiós lépett pályára a magyar válogatottban – nem manapság volt ennyi NB I-es játékos és ilyen kevés „vendégmunkás” tétmérkőzésen a nemzeti csapatban.

Az északírek elleni kezdőcsapatból Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Vanczák Vilmos (FC Sion), Tőzsér Dániel (Watford) és Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) tagja a magyar légióskontingensnek, a cserék közül pedig a Lech Poznanban futballozó Lovrencsics Gergő.

Lipták Zoltán, Rudolf Gergely és Priskin Tamás a Győri ETO, Juhász Roland, Gyurcsó Ádám, Nikolics Nemanja és Kovács István a Videoton, Varga József a Debreceni VSC, Balogh Balázs pedig az Újpest labdarúgója a pályára lépők közül.

Az NB I-es játékosok irányába tolódást – amely nyilván egyrészt a csökkenő magyar légiósszámnak, másrészt a válogatott keretnél korábban számításba vett, de most klub nélkül álló játékosok magas számának is köszönhető – ilyen mértékben legutóbb 2005-ben tapasztalhattuk tétmérkőzésen. Ekkor Lothar Matthäus Izland ellen ugyancsak négy légióssal – Király Gábor (Crystal Palace), Bodnár László (Roda JC), Hajnal Tamás (Sint-Truiden) és Gera Zoltán (West Bromwich Albion) küldte pályára csapatát, majd becserélt még egyet, Szabics Imrét (VfB Stuttgart). A magyar válogatott 3–2-re győzött Reykjavíkban.

Felkészülési mérkőzésen persze nem kell ennyire visszalapozni az évkönyvben, a nem FIFA-játéknapon (2014. június 7.) lejátszott Magyarország–Kazahsztán (3–0) meccsen ugyanis csupán Korcsmár Zsolt és Priskin Tamás képviselte a légiósokat a magyar csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik