Torghelle: Nem bánnám, ha Koeman maradna!

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 09:53
null
Torghelle marasztalja Erwin Koemant (Fotó: Mirkó István - archív)
Sosem játszott még a Bundesligában. Harmadik szezonját kezdi a német másodosztályban, s noha nem türelmetlen típus, azt mondja, a Fortuna Düsseldorffal végre reális esélye van a feljutásra. Torghelle Sándor nem tagadja, mindennél jobban motiválja a Bundesliga közelsége, mindeközben pedig nem bánná, ha Erwin Koeman maradna a szövetségi kapitány.

Csupa jó hír érkezik Torghelle Sándorról Németországból – a székhelyét a nyáron Augsburgból Düsseldorfba áthelyező csatár sorra rugdossa a gólokat új állomáshelyén. A huszonnyolc éves csatár az edzőmeccseken eddig hét gólt lőtt, az Emsdetten ellen a félpálya közeléből ívelt a kapuba.

„Mit tehettem volna, kint állt a kapus – nevetett Torghelle Sándor. – Szerintem nem olyan meglepő, korábban is rúgtam már ilyen gólt. Nem is egyet. Tavaly, sőt azelőtt is átvertem már így a kapusokat – ezúttal sem volt másként, miután labdát szereztem a félpályánál, nyomban felnéztem, s átíveltem a labdát a tizenhatoson álldogáló kapus feje fölött. Lassan ez lesz a specialitásom."

„Mindennél jobban motivál, hogy végre a Bundesligában játszhassak – mondta határozottan a csatár. – Amikor annak idején eljöttem Görögországból, és a Jenához igazoltam, akkor is egy cél lebegett a szemem előtt: előbb-utóbb a német első osztályba jutni. Hogy erre milyen esélyem van itt, Düsseldorfban? Azt hiszem, nem rossz. Az első tíz mérkőzés után minden kiderül, egy csapat életében nagyon fontos a jó rajt. A Hertha egyértelmű esélyes, hiszen egyből vissza akar jutni a Bundesligába, ezért jelentős pénzt is áldozott játékosok vásárlására. Három-négy csapatnak reális esélye van a feljutásra, remélem, mi is köztük leszünk."

Erwin Koeman neve hallatán Torghelle Sándor már mondta is: „Nem bánnám, ha maradna!" A csatár persze nem csupán azért szeretné, ha a jövőben is a holland szakember irányítaná a válogatottat, mert Erwin Koemannak köszönheti reaktiválását, hanem az állandóság miatt is. A támadó szerint nem járja, hogy kétévente új tréner irányítja a nemzeti együttest. „Így nem lehet csapatot építeni. Ha most Erwin Koeman elmegy, a helyére jön valaki, akit újabb két év múlva felállítanak a kispadról. Kíváncsi vagyok a döntésre, szerintem butaság lenne megválni Koemantól."

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik