Nagy Gergely: Előfordult, hogy törött ujjal védtem

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 12:09
Bár kiesett a Janinával, van rá esély, hogy Nagy Gergely a görög élvonalban folytassa pályafutását (Fotó: Árvai Károly)
Nagy Gergely kiesett a PASZ Janinával a görög élvonalból, de nem bánta meg a téli klubváltást – a 29 éves futballista beszélt lapunknak a sérüléseiről és a jövőjéről is.


Búcsúzik az első osztálytól a kapus Nagy Gergelyt is alkalmazó PASZ Janina – a görög csapat gyengén muzsikált, az alsóházi rájátszás eddigi öt mérkőzésén csupán egy pontot szerzett.

„Bár matematikailag nem, valójában két hete estünk ki, amikor otthon kikaptunk az Aszterasz Tripolisztól egy-nullára – mondta lapunknak a 29 éves Nagy Gergely, aki januárban szerződött a PASZ Janinához a Lamiától. – Nyilván csalódást keltőn szerepeltünk, de a szerencse sem állt mindig mellettünk: az Atromitosztól és a Panszerraikosztól is a hosszabbításban kaptunk ki. Ami engem illet, sajnos én is balszerencsés időszakot zárok: mindössze öt bajnokin védhettem sérülések miatt, igaz, akkor leg­alább jól ment a játék. Túlzás nélkül mondhatom, az utóbbi tizenkét évben nem bajlódtam annyit sérülésekkel, mint az elmúlt három hónapban összesen… Kétszer eltört az ujjam, a bokám is majdnem, sorra értek a csapások. Előfordult, hogy törött ujjal álltam be a kapuba: egy hajlított fémdarab tartotta a kis­ujjamat, kaptam a meccs előtt egy kis lidokaint, és ennyi. Ha nem vagy elég kemény és nem szorítod össze a fogad ilyen esetekben, akkor itt bizony kritizálnak. Úgyhogy nem volt kérdés, nem volt más út: rettenetesen fájt a kezem, de edzeni, védeni kellett. Bár a felsőházba kerülő Lamiától kerültem a Janinához, egyáltalán nem bántam meg a váltást, hiszen lehet, ott még ennyi meccsen sem játszhattam volna. A vezetőedzőnk, Mihalisz Grigoriu – akivel együtt dolgoztam a Láriszánál is négy éve – hívott a télen, segíteni akartam neki, s hittünk benne, hogy bent tarthatjuk a Janinát. Sajnos nem sikerült.”

Még két fordulót rendeznek: a PASZ Janina a bennmaradásért ádáz csatát folytató Kifisziával játszik idegenben a hétvégén, míg a magyar kapust, Kovács Dánielt is alkalmazó Volosz ellen május 11-én lép pályára.

„A két meccs között kimarad egy hét az ortodox húsvét miatt, nem rendeznek bajnokit. A klubtulajdonos kijelentette, hogy a folytatásban csak azok kapnak szerepet, akiknek a következő idényre is van szerződésük, ami persze érthető is. A legutóbbi bajnokin már a huszonnégy éves görög srác, Vaszilisz Athanasziu védett, akivel jó a kapcsolatom; eddig is segítettük egymást, s ez a jövőben sem lesz másként. Hogy mit hoz a jövő? A szerződésem a nyáron lejár, eddig egy konkrét ajánlatról tudok, a görög első osztályból, de csapatnevet nem mondanék. Sok még a kérdőjel, ám minden lehetőségre nyitott vagyok, megpróbálom a lehető legjobb döntést meghozni.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik