Légiósok: Ott akarok lenni az Eb-n! – Vécsei Bálint

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.12.30. 08:36
null
Vécsei Bálint (23) azért dolgozik, hogy leendő klubcsapatában válogatott szintű teljesítményt nyújtson (Fotó: Földi Imre)
Vécsei Bálint, a Vissel Kobétól távozó 12-szeres válogatott középpályás beszélt rossz időzítésről, edzői álmokról és a válogatottról is.

 

Bár sejteni lehetett, csütörtökön vált hivatalossá, hogy a Vissel Kobe nem hosszabbítja meg Vécsei Bálint szerződését. A futballista a japán első osztályú bajnoki cím megszerzése után családjával hazatért Magyarországra, egyelőre egyedül edz, de bízik benne, hamarosan csatlakozhat új klubjához.

„Amikor hazarepültünk, kilencvenkilenc százalékban biztos voltam benne, nem térünk vissza Japánba, máshol folytatom a pályafutásomat – mondta lapunknak a 12-szeres válogatott, harmincéves középpályás, aki a bajnoki idényben két meccsen összesen 22 percet kapott. – Persze mindig utólag okos az ember, de azt mondom, az időzítés alakult rosszul: idény közben, szeptemberben kerültem a bajnoki aranyéremért küzdő Kobéhoz, s bár az előzetes beszélgetések alapján arról volt szó, biztosan kapok bizonyítási lehetőséget, az edző nem igazán akart változtatni a csapaton, amely hozta a meccseket. Én döntöttem a váltás mellett, hiszen kevés időt tölthettem a pályán. Hogy ma is belevágnék-e a japán kalandba? Igen, de annyit változtatnék, hogy felkészülési időszakban szerződnék ki, az más helyzetet teremtett volna. Igaz, leg­alább sok felkészülési meccset játszhattam a Kobéban, vagyis jó állapotban vagyok, jelenleg is erőnléti edzővel dolgozom. Persze a tétmeccs mindig más, de remélem, hamarosan részem lesz benne.”

Hogy hol, melyik országban és csapatban, egyelőre nem tudni.

„Bár itthonról és külföldről is hívtak, konkrét ajánlatig nem jutottunk, egyelőre inkább tapogatózó beszélgetések voltak. A nyáron sem voltam egyszerű helyzetben, hiszen amikor távoztam a Ferencvárostól, sérüléssel bajlódtam. Most annyiban más a helyzet, hogy egészséges vagyok. Jó lenne legkésőbb január közepéig aláírni valahová, de elsietni nem akarom a döntést. Bár szeretnék még légiós lenni, most nem az a lényeg, hogy az NB I-ben vagy külföldön játszom-e, hanem hogy érezzem, számítanak rám, és én is lássak lehetőséget a klubban. Már csak azért is, mert tisztában vagyok vele, csak úgy lehet reálisan esélyem visszakerülni a válogatottba, ha rendszeresen és kiemelkedően játszom. Ott akarok lenni az Eb-n!”

Vécsei Bálint elmondta, azért sem bánja az elmúlt hónapokat, mert karrierje után edzőséggel foglalkozna, az ázsiai futballkultúra megismerésével pedig bővültek az ismeretei.

„Az elmúlt jó három hónapban sokat tanultam, testközelből tapasztaltam, milyen intenzíven, motiváltan edzenek, készülnek a japánok. Elképesztő a munkamoráljuk! Most úgy érzem, inkább felnőttek edzője lennék, de fiatalok kisebb csoportjának is szívesen tartanék egyéni képzést, az is motiválna. Bár a távolabbi jövőn is gondolkodom, természetesen még eszem ágában sincs visszavonulni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik