Vignjevics őszinte embereket akar, nem nagyobb fizetést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 06:52
null
Pintér szerint jobban megérdemelték volna a győzelmet – Vignjevics Lázár Bencének ajánlotta a sikert (Fotó: Szabó Miklós)
Miután az Újpest FC tizenegyesekkel megnyerte a PAFC elleni kupadöntőt, már idéztük a két vezetőedző mérkőzés utáni gyors értékelését, most lássuk, mi hangzott el a meccs utáni sajtótájékoztatón.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–2 (1–0, 2–2, 2–2) – 11-esekkel 4–5

Budapest, Groupama Aréna, 11 270 néző. Vezette: Andó-Szabó
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Márkvárt (Bacelic-Grgic, 118.), Balogh B. – Perosevic, Szakály P. (Molnár G., 113.), Knezevic (U. Diallo, 89.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila
Újpest: Pajovics – Balázs B., Litauszki, Bojovics, Burekovic (A. Diallo, 91.) – Szankovics, Onovo – Pauljevics, Zsótér, Nwobodo – Novothny (Tischler, 108.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Knezevic (38.), Perosevic (66.), ill. Zsótér (55.), Bojovics (62.)

„Bármennyire is nem tetszik sok embernek, de jobban megérdemeltük volna a győzelmet” – fogalmazott Pintér Attila, a PAFC vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A játékvezető ténykedésével kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy nem akar vele részletesen foglalkozni, mert szeretne jövő héten is a kispadra ülni, de annak, aki értékeli a játékvezető ténykedését, ajánlja, hogy nézze vissza a 2. percben történteket és számos, a csapata ellen elkövetett szabálytalanságot.

A szakember egyúttal köszönetet mondott klubja minden dolgozójának és összes játékosának, hogy idáig eljuthattak és a döntőben is becsülettel helytálltak.

„Az, hogy mi történt a meccsen, mi hogyan alakult, mind nem számít, csak az a fontos, hogy az Újpest FC megnyerte a kupát. A Puskás Akadémia ellen nem könnyű játszani, nagyon veszélyesek a labdarúgói, bármikor képesek villanni, ezt a góljaiknál is láthattuk. Mindkét csapat megérdemelte volna a sikert, de a kupa ilyen, csak egy győztes lehet. Mi voltunk a türelmesebbek, mi voltunk, ha egy kicsivel is, a jobb csapat. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Amit kértem tőlük, mindent végrehajtottak, még jobban is, mint vártam. Gratulálok nekik! Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, óriási pluszt jelentett a buzdításuk a teljes sorozat alatt. És a családomnak is köszönöm. Ezt a kupagyőzelmet Lázár Bencének is ajánljuk, aki már nem lehet közöttünk, de ezt a sikert neki is köszönhetjük, erőt adott nekünk” mondta a sajtótájékoztatón a győztes vezetőedző, Nebojsa Vignjevics.

Az NSO-tól arról faggattuk az újpesti mestert, érez-e elégtételt azok után, hogy az ősszel sok szurkoló a távozását követelte. Majd egy másik kérdésre válaszolva a nemzetközi szereplésről is beszélt.

„Rendkívül hálás vagyok a szurkolóknak a támogatásukért, de valóban vannak olyan drukkerek, akik megjátsszák, hogy Újpest-szurkolók, valójában azonban nem azok. Az engem érő támadások nem okoznak problémát, tisztában vagyok vele, hogy ez stresszes munka, de ezt tudom kezelni. Nagyobb probléma, hogy a játékosokat, a klubot is érték támadások. Beszéltem már a szurkolókkal, nekik is elmondtam, én el is hagyhatnám a klubot, vannak ajánlataim jobb fizetésért. Most kupagyőzelemmel távozhatnék, de nekem feladataim vannak. A bajnokságban szeretnénk megszerezni a harmadik helyet és fel kell készülni a nemzetközi kupaszereplésre, ami új tapasztalat lesz számunkra. Szeretnénk a lehető legjobban képviselni Magyarországot az európai porondon, de ehhez mindenképpen erősítésre van szükség. Láthatjuk, hogy mi történt a nemzetközi kupaszereplés után az NB I-ből kieső MTK-val és most a Vasassal. Ezért nagyon fontos a megfelelő, idejében elkezdett felkészülés és az erősítés, hogy készen álljon a csapat a nemzetközi kupaszereplésre, ennek érdekében már meg is kezdődtek az egyeztetések.”

Vignjevics a kérdésünkre hangsúlyozta, szeretné folytatni a munkát, hiszen még egy évig él a szerződése, viszont szeretné, ha azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy jobban tudnák csinálni, de szemtől szembe nem őszinték vele, most elé állnának, és a szemébe mondanák, de ezek az emberek most csöndben ültek a VIP-páholyban. Mindenesetre ő még szeretne valami nagyobbat is nyerni egyszer az Újpesttel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik