Felkészülés: győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra a Győr, a Szombathely és a Budafok is

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 11:24
null
Legyőzte katari ellenfelét az ETO FC Győr (Fotó: eto.hu)
Több másodosztályú labdarúgócsapat utolsó felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a bajnoki rajt előtt. A Szombathelyi Haladás egy góllal nyert, míg a Budapest Honvéd egy góllal kikapott katari ellenfelétől. Az ETO FC Győr délelőtt nyert, míg délután gól nélküli döntetlent játszott. A Kozármisleny 2–1-re legyőzte a horvát Vukovart, míg a Mosonmagyaróvár szlovák, a Budafok szlovén ellenfél ellen diadalmaskodott.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Al-Rajjan (katari)–Budapest Honvéd FC 2–1 (1–0)
Alsólövő
Honvéd:Dúzs (Tujvel, a szünetben) – Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Kocsis D., Eördögh, Adorján, Átrok, Keresztes – Kerezsi.A 64. perctől:Tujvel (Gyetván, 80.) – Szabó A. (Pekár, 77.), Horváth M., Kálnoki-Kis (Lovric, 86.), Nyitrai – Kocsis D. (Krajcsovics, 77.), Kocsis G., Bocskay, Haragos, Keresztes (Holman, 86.) – Simon B.
G.:al-Vaui (55+2.), Bufal (110+1.) ill. Kovács N. (63.)

ETO FC Győr–Al-Garafa SC (katari) 2–1 (2–0)
Somorja, X-Bionic

ETO FC Győr:Pap – Buna, Keresztes, Kovács M., Lacza, Anton, Vingler, Diarra (Hanzli 69.), Bumba, Hamed (Csáki 52.), Morínigo (El Kabir 69.)
G.: Anton (33.), Bumba (35') ill. Boli (85.).

ETO FC Győr–Banijasz SC (arab emírségekbeli) 0–0
Győr, ETO Stadion

ETO FC:Ruisz – Vera (Csáki 87.), Szépe, Szujó, Csontos, Tóth R., Tuboly, Kiss M. (Mitring 80.), Skvarka, Csóka (Moharos 80.), Huszár.

A mai második mérkőzésen nem sikerültek túl jól a labdameneteink, de a csapat jól védekezett, és nem kaptunk gólt. Az utolsó percekben megvolt a lehetőségünk a győzelem megszerzésére, ám az ellenfél kapusa bravúrral hárítani tudott. Minden játékosunk megkapta a megfelelő terhelést, innentől már a bajnoki összecsapásra koncentrálunk” – értékelt Antonio Munoz vezetőedző.

Al-Ahli SC (katari)–Szombathelyi Haladás 2–3 (1–1)

Haladás:Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Szakály, Rácz, Csernik – Horváth R. (Simut, 79.) – Kelemen, Szvoboda (Zvekanov, 79.).
G.: Sliti (28.), al-Halfan (50.), ill. Csernik (20.), Szakály (48.), Horváth (75.)

HR-Rent Kozármisleny–HNK Vukovar (horvát) 2–1 (1–0)
Kozármisleny
HR-Rent Kozármisleny
: Lékai (Csenterics 67.) – Beke (Sági 72.), Gajág, Füredi (Molnár Á. 77.), Turi – Nagy E. (Bor 57.), Kozics (Major 72.) – Vajda (Hegedűs 67.), Rácz (Schuszter 57.), Kirchner (Tóth Z. 67.) – Horváth P. (Barkóczi 57.)

Aczél Zoltán vezetőedző így értékelte a mérkőzést: „Kimondottan örülök ennek a felkészülési mérkőzésnek. Mind iramában, mind párharcokban sokat kaptam az ellenféltől, illetve a saját csapatomtól is. Az első félidőben volt egy kimondottan jó félóránk, de a játékrész utolsó 12-15 perce nem tetszett, sok hibát vétettünk a labdakihozatalban, felelőtlenül játszottunk, majdnem meg is büntették. A második félidőben hoztuk a cseréket, kaptunk egy gólt, ekkor veszélyesebben nézett ki az ellenfél. Játékrendszert váltottunk, ezután már jobban nézett ki. Mindenkinek megadtuk a lehetőséget, és bizonyították is, hogy lehet rájuk számítani. A mérkőzés végén egy parádés gólt szereztünk Hegedűs révén, amellyel győzni tudtunk. A felkészülési mérkőzéseken nem feltétlenül a győzelem számít, de minden meccs épít, amelyet meg tudunk nyerni, főleg egy olyan csapat ellen, amelyik majdnem feljutott a horvát I. osztályba. Nagyon tetszett az a meló, amelyet a játékosok a mérkőzésbe vittek, egymás támogatása és segítése, adott esetben egymás megvédése, amikor egy kis tűz volt a pályán. Jó volt a hozzáállás, tetszett a fizikális állapot. A játékunkban vannak még hibák, de azokat kijavítjuk!”

MFK Skalica (szlovák)–Mosonmagyaróvár TE 0–1

G.: Korbély

Budafoki MTE–NK Triglav Kranj (szlovén) 1–0 (0–0)
Budafok:Horváth András – Bíró, Horgosi, Fotyik, Kalmár – Merényi, Csonka, Pintér – Sós, Elek, Szerető.Csereként pályára lépett:Oroszi; Fekete, Horváth Olivér, Kocsis, Kovács, Lorentz, Nagy, Németh, Oláh, Orosz, Vasvári.
G.: Elek B. (56.)

„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, örülök, hogy sikeresen fejeztük be az edzőtábort. A mutatott játékkal nagyon elégedett vagyok, a helyzetkihasználással viszont egyáltalán nem. Ezen mindenképpen javítani kell, mert a lehetőségek kihagyása jobb csapatok ellen megbosszulhatja magát” – mondta Erős Gábor vezetőedző a mérkőzést követően.

NB I-ES CSAPATOKKAL JÁTSZOTT SZOMBATI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
MTK–Kazincbarcika 4–0
Fehérvár–Pécs 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik