MTK: „Még egy évet szívesen játszanék” – Kanta az NB I-ből vonulna vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 10:56
null
Kanta József (balra) még egy évet szívesen játszana az NB I-ben – természetesen az MTK színeiben (Fotó: Meder István)
Még egy évig szívesen folytatná pályafutását és lehetőség szerint az NB I-ből vonulna vissza Kanta József, a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban listavezető MTK rutinos középpályása – árulta el a 36 esztendős futballista az M4 Sportnak adott videointerjújában.

 

„Nem vagyok már fiatal labdarúgó, s elfogadtam, hogy a fiatal, tehetséges csapatunkban játszóké a jövő, de úgy látom, sokat tudok segíteni a csapatnak, ha csereként beállok – nyilatkozta Kanta József az M4 Sportnak.Még mindig az együttes fontos tagjának érzem magam. Ellenkező esetben nem lenne értelme a focinak. Amíg tudok segíteni, jól érzem magam a pályán. A szerződésem június 30-án lejár, és voltak már az MTK-val beszélgetéseink a folytatásról, a klub nyitott rá, valamint én is úgy vagyok vele, hogy még egy évet nagyon szívesen játszanék. Úgy érzem, hogy egy idény erejéig akár az élvonalban is segítségére tudnék lenni a csapatnak, és szeretném, ha az NB I-ből vonulhatnék vissza.”

A fővárosi kék-fehérek 27 forduló után öt pont előnnyel vezették az NB II-es bajnokságot a második Budafok és tizenkettővel a harmadik Vasas előtt, amikor az MLSZ a koronavírus-járvány miatt felfüggesztette a küzdelmeket. Bízva az idény folytatásában, e hét hétfőn az MTK-nál is megkezdődtek a kiscsoportos edzések.

„Tényleg olyan volt ez a hat-hét fős kiscsoportos edzés, mint amikor egy gyerek beszabadul a vidámparkba, mert négy-öt hete nem igazán láttunk labdát – mondta Kanta. – Jó volt a sima futás és erőnléti gyakorlatok után végre futballedzést végezni a füvön. Testi kontaktus nincs, labdás gyakorlatokat végeztünk, minden csoport másfél órás foglalkozáson vett részt. A héten ilyenből kettő lesz, majd pénteken vagy szombaton egy egyéni tréning következik. Otthonra kaptunk edzésprogramot, amit mindenki lelkiismeretesen elvégzett, de mivel vannak céljaink, sokat beszélgettünk, hogy mindenki tartsa fent a motivációját, mert arra számítunk, hogy hamarosan folytatódik a bajnokság.”

Ami a hosszú távú céljait illeti, Kanta szívesen kipróbálná magát edzőként.

„Vannak edzői ambícióim, és a papírjaim is megvannak (A-licenc – a szerk.) hozzá. Úgy érzem, hogy a képességeim is adva vannak a szakmához, a motivációról nem is beszélve, hiszen jó lenne visszaadni valamit abból, amit a futballtól kaptam.”

Kanta József 2004 augusztusában mutatkozott be az NB I-ben, azóta – a Transfermarkt adatbázisa szerint – több mint 300 mérkőzésen lépett pályára a magyar első osztályban, góljainak száma pedig a 100-at is meghaladta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik