Amatőr Kupa: a bajnokságban 147 gólosak, legyőzték az Intert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 17:33
null
A Géderlak sikerét hozta a 2016-os Amatőr Kupa (Fotó: mlsz.hu)
A Bács-Kiskun megyei harmadosztályban szereplő Géderlak a szolnoki Tiszaligeti Stadionban 2–1-re legyőzte a BLSZ I-es Inter CDF-et a 2016-os Amatőr Kupáért rendezett mérkőzésen.

 

A Bács-Kiskun megyei harmadosztály Déli csoportjában 27 forduló után hibátlanul, 147–10-es gólkülönbséggel listavezető Géderlak az első félidő hajrájában Vincze Dezső találatával szerzett vezetést, majd a második játékrész közepén Kovács János duplázta meg az előnyt, aki ebben a szezonban 26 bajnoki mérkőzésen 54 gólnál jár.

A BLSZ I-ben jelenleg harmadik helyezett, kilenc afrikai játékossal – köztük a DVTK-ban, az Újpestben és Kecskeméten is szereplő Christian Ebalával – felálló Inter nem sokkal később Suhajda József öngóljával szépített, de az egyenlítésre már nem futotta az erejéből.

A Magyar Kupából a harmadik fordulóban kieső Géderlak így 2–1-re megnyerte a találkozót.

AMATŐR KUPA
INTERNATIONALE CDFSE–GÉDRELAKI KSE 1–2 (0–1)
Szolnok, 300
néző. Vezette: Takács J. (Márkus, Punyi)
INTERNATIONALE: Skadra – Magnus, Aguguom, Egbela, Abiodun – Ebala, Dickson (Bright 78.) – Zámbó (Kingsley a szünetben), Madufor, Chibueze – Etiosa. Edző: Angolo Joel Geraldo
GÉDERLAK: Vaszócski – Dorogi, Suhajda, Salamon, Vincze D. – Lajos, Grecu, Balogh I. (Papp N., 80.), Németh T. – Németh L. (Katona Gy. 80.), Kovács J. (Ács 93.). Edző: Sümegi József
Gólszerző: Vincze D. (0–1) a 36., Kovács J. (0–2) a 68., Suhajda (öngól, 1–2) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Sümegi József:
– Boldogok vagyunk, hiszen megyei hármas csapatként nyertük meg a rangos Amatőr Kupát. Jobbára védekeztünk és kontráztunk, s a kevés helyzetünkből kettőt kihasználtunk egy jól futballozó, nálunk magasabban jegyzett csapat ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik